Stem nu: PFZW genomineerd voor award voor beste Nederlandse pensioenfonds van het jaar

17-11-2021 | Pensioenfonds Zorg en Welzijn is door Pensioen Pro genomineerd voor de gouden award voor Pensioenfonds van het jaar. Wij zijn erg blij dat de jury onze aandacht voor onze deelnemers en excellente klantbediening erkent. Gunt u ons de hoogste onderscheiding in de pensioenbranche? Breng dan nu uw stem uit! Stemmen kan tot maandag 29 november (16.00 uur) 2021.

PFZW zet zich dagelijks in om een volledig klantgerichte organisatie te zijn. Weten wat de behoefte van de klant is begint met luisteren. Daarom heeft PFZW het datamanagement in 2021 sterk geprofessionaliseerd, zodat het fonds echt weet wat er speelt bij de achterban. De zorgvuldige herkenning, registratie en analyse van klantsignalen, dragen bij aan de voortdurende verbetering van de dienstverlening, tegen lagere kosten. Dat ziet u terug in het hele organisatiemodel. Teams zijn multidisciplinair ingericht en medewerkers denken, werken en verbeteren vanuit de klantbehoefte. Het persoonlijk contact met de klantcontactorganisatie van het fonds krijgt gemiddeld een 8,6 van deelnemers.

Complimenten van de jury
De jury van Pensioenfonds van het jaar zegt hierover: “Een pensioenfonds dat voorop loopt op alle fronten. Hierbij veel aandacht voor de deelnemer, met een luisterend oor voor eenzame ouderen en filmpjes voor jongere deelnemers. Voor grote fondsen is een goede connectie met de achterban moeilijk, maar ook key, juist nu er een nieuw pensioenstelsel komt – en bij dit fonds staat luisteren naar mensen voorop.

Samen tegen eenzaamheid
Zo belde de klantcontactorganisatie in coronatijd en in de week van de eenzaamheid actiematig naar eenzame ouderen, gewoon om een luisterend oor te bieden. Toen ouderen door de pandemie geen persoonlijk bezoek meer konden ontvangen, werd direct gestart met beeldbellen: een nieuw contactkanaal dat door deelnemers wordt gewaardeerd met een 9,2. En om met jongere deelnemers in contact te treden, is het fonds actief met de YouTube videoserie ZorgisZó.

Luisteren met een Gouden Oor
PFZW heeft excellente klantbediening hoog in het vaandel en laat zichzelf jaarlijks de maat nemen via de Gouden Oor Standaard. In 2021 oordeelde de externe auditor dat PFZW de certificering op het hoogste niveau voor drie jaar behoudt en scoorde de dienstverlening 96 punten op de maximaal haalbare 100 punten. Een resultaat waar we enorm trots op zijn!