Verzuim zorgsector opnieuw gedaald

28-07-2023 | Uit cijfers van onderzoeksbureau en kennisnetwerk Vernet blijkt dat het verzuim in de zorgsector in het tweede kwartaal opnieuw is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dit komt met name door een flinke daling van het kortdurend verzuim.  

Daling van ruim 7 procent  
Uit de nieuwe cijfers van Vernet blijkt dat, net als vorig kwartaal, er sprake is van een daling in het verzuim in de zorgsector. In het tweede kwartaal van 2022 stond het verzuimpercentage op 7,79 procent. Dit jaar bedraagt het verzuimpercentage in het tweede kwartaal 7,22 procent: een daling van ruim 7 procent. Dit komt voornamelijk door een grote daling (- 37 procent) in het kortdurend verzuim van 1,32 procent naar 0,83 procent. Daartegenover staat dat het extra lang verzuim (langer dan 365 dagen) juist met 12 procent is gestegen van 1,1 procent naar 1,23 procent. 

Samenwerking PFZW, PGGM en Vernet 
De dienstverlening van Vernet is onderdeel van een gezamenlijke inspanning van PGGM en PFZW om werkgevers in de sector zorg en welzijn te ondersteunen met arbeidsmarktdata, als aanvulling op bestaande pensioendiensten. Werkgevers gebruiken deze data bij de aanpak van personeelstekorten in de sector zorg en welzijn.