Zorgreservisten gezocht, ondersteun de zorg wanneer dit het hardste nodig is!

Afgelopen jaar is nog duidelijker geworden dat zorgpersoneel ontzettend hard nodig is. Helemaal in tijden van crisis. Daarom is stichting Extra ZorgSamen gestart met de oprichting van Nationale Zorgreserve. 

Nationale Zorgreserve is een community van zorgreservisten die ingezet worden in tijden van crisis. Zorgreservisten zijn heel hard nodig. Niet alleen nu, maar ook in toekomstige crisissituaties. Zorgreservisten ontlasten en ondersteunen het reguliere zorgpersoneel.

Een van deze zorgreservisten is Marijke. Vanaf haar 6e weet ze al dat ze in de zorg wil werken. Tijdens een mooie loopbaan in de zorg heeft Marijke 40 jaar ervaring opgedaan. Nu zet ze zich niet alleen in als mantelzorger en als vrijwilliger bij het Rode Kruis en in een hospice, maar zet ze haar zorgervaring ook in als zorgreservist. 

“Mijn BIG registratie heb ik niet meer, maar mijn klinische blik en ervaring neemt niemand mij meer af. Deze zet ik graag in waar en wanneer dit het hardst nodig is.” - Marijke

Heeft u net als Marijke het ‘DNA’ van een zorgreservist?
Als zorgreservist is uw zorghart nooit gestopt met kloppen. U staat paraat en bent bereid om een bijdrage te leveren aan de zorg wanneer dit nodig is. Zorgreservisten doen het samen. Wanneer u zich aanmeldt om zorgreservist te worden, wordt u onderdeel van een team dat voor elkaar klaar staat en elkaar versterkt. Het motto van Nationale Zorgreserve luidt dan ook: “Met Elkaar. Voor Elkaar.”  

Hebt u ooit een diploma voor verpleegkundige, verpleegkundig specialist, BMH of verzorgende IG gehaald? En hebt u ervaring opgedaan in een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis, in de wijk, GGZ of gehandicaptenzorg? Meld u dan nu aan via Nationale Zorgreserve om een stevig en betrouwbaar bestand van zorgreservisten op te bouwen. Zo kunt u als betaalde werknemer zorgorganisaties ondersteunen tijdens crisissituaties in uw regio. 

Na uw aanmelding via de website wordt u gebeld en uitgenodigd voor het platform van Nationale Zorgreserve. Hier vult u uw basisgegevens in. Vervolgens hebt u zelf de regie in handen. Op het platform kunt u zelf reageren op hulpvragen uit uw regio. Hier leert u ook andere zorgreservisten kennen en is er ruimte om uw eigen ervaringen te delen.

Enthousiast geworden en wilt u zich graag aanmelden of meer informatie? Kijk dan op Nationale Zorgreserve.

Benieuwd naar het volledige verhaal van Marijke? Lees haar verhaal hier: “Ook na mijn pensioen is mijn 40 jaar ervaring in de zorg van grote waarde’’