U bouwt namelijk iedere maand aan uw inkomen voor later. Als uw situatie verandert door bijvoorbeeld te gaan samenwonen, een nieuwe baan of minder (of meer) te gaan werken, heeft dit invloed op uw pensioen. Goed om te weten, toch?

Langer werken betekent langer opbouwen 
De meeste mensen die werken in de sector zorg en welzijn, bouwen pensioen op bij PFZW. Het opbouwen van pensioen begint meteen vanaf de eerste dag dat u begint met werken. U legt zelf een deel van uw salaris in aan pensioenpremie en uw werkgever betaalt ook een gedeelte. PFZW belegt dit bedrag, waardoor het bedrag groeit. Zo krijgt u uw pensioeninleg dubbel en dwars terug en zorgen we samen voor een goed pensioen. De afgelopen 10 jaar haalde PFZW gemiddeld een rendement van 6%. Uw persoonlijke pensioenvermogen groeit mee met het rendement van PFZW. Hoe langer u werkt, hoe meer pensioen u opbouwt. 

Wie vroeg begint, kan vroeg bijsturen 
Wie vroeg begint met over zijn pensioen na te denken, heeft ook alle tijd om bij te sturen als dit eventueel nodig is. Uw pensioen kan bijvoorbeeld lager uitvallen dan gedacht. In zo’n situatie kunt u ook nog zelf pensioen opbouwen door bijvoorbeeld zelf te sparen of te beleggen. 

Bent u benieuwd hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? U kunt dit eenvoudig terugzien op MijnPFZW.nl