Veranderingen in uw leven kunnen invloed hebben op uw pensioen 

Uw pensioen ontvangt u pas rond uw AOW-leeftijd. Dat betekent niet dat u tot die tijd niet met pensioen bezig hoeft te zijn. Het is juist verstandig om zo vroeg mogelijk te weten hoe uw pensioen ervoor staat. 

U bouwt namelijk iedere maand aan uw inkomen voor later. Als uw situatie verandert door bijvoorbeeld te gaan samenwonen, een nieuwe baan of minder (of meer) te gaan werken, heeft dit invloed op uw pensioen. Goed om te weten, toch? 

We leggen het u uit in een kort filmpje.

Langer werken betekent langer opbouwen 
De meeste mensen die werken in de sector zorg en welzijn, bouwen pensioen op bij PFZW. Het opbouwen van pensioen begint meteen vanaf de eerste dag dat u begint met werken. U legt zelf een deel van uw salaris in aan pensioenpremie en uw werkgever betaalt ook een gedeelte. PFZW belegt dit bedrag, waardoor het bedrag groeit. Zo krijgt u uw pensioeninleg dubbel en dwars terug en zorgen we samen voor een goed pensioen. De afgelopen 10 jaar haalde PFZW gemiddeld een rendement van 6%. Uw persoonlijke pensioenvermogen groeit mee met het rendement van PFZW. Hoe langer u werkt, hoe meer pensioen u opbouwt. 

Wie vroeg begint, kan vroeg bijsturen 
Wie vroeg begint met over zijn pensioen na te denken, heeft ook alle tijd om bij te sturen als dit eventueel nodig is. Uw pensioen kan bijvoorbeeld lager uitvallen dan gedacht. In zo’n situatie kunt u ook nog zelf extra pensioen opbouwen door bijvoorbeeld te sparen of te beleggen. 

Bent u benieuwd hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? U kunt dit eenvoudig terugzien op MijnPFZW.nl

banners pensioenfabels V04