Uniform pensioenoverzicht

Uw uniform pensioenoverzicht (UPO) staat voor u klaar in MijnPFZW. In uw UPO ziet u hoeveel pensioen u tot eind vorig jaar heeft opgebouwd. En hoeveel het kan worden. Het UPO wordt jaarlijks voor 1 oktober voor u klaargezet. 

U ziet in het overzicht:

  • uw salaris en werkgever
  • welk pensioen u kunt verwachten
  • wat uw eventuele partner of kinderen krijgen na uw overlijden
  • wat u krijgt als u arbeidsongeschikt raakt

Via bovenstaande knop komt u op een inlogscherm. Log in met uw DigiD. Daarna komt u vanzelf bij uw persoonlijke documenten, waar uw uniform pensioenoverzicht tussen staat. U kunt uw pensioenoverzicht online bekijken, downloaden of printen wanneer u maar wilt. 

Geef uw e-mailadres door

Wilt u in het vervolg een e-mail ontvangen zodra uw nieuwe pensioenoverzicht online klaarstaat?  Vul dan uw e-mailadres in op MijnPFZW.

Meer uitleg over uw pensioenoverzicht

Bekijk dit voorbeeld: daärin vindt u bij de belangrijkste onderdelen, met een uitleg achter de groene vraagtekens. Onderaan deze pagina staan de veelgestelde vragen. Hier vindt u ook een toelichting op uw pensioenoverzicht. Wilt u in het vervolg een e-mail ontvangen zodra uw nieuwe pensioenoverzicht online klaarstaat? Vul dan uw e-mailadres in op MijnPFZW.

Veelgestelde vragen

U kunt uw UPO gebruiken als u bijvoorbeeld een gesprek heeft met een financieel adviseur. Daarnaast heeft u uw UPO nodig bij de aanvraag van een hypotheek.

Ik bouw pensioen op
Ik werk nog in de sector zorg en welzijn en bouw pensioen op bij PFZW. Klik voor de toelichting.

Ik stop met werken
Ik verlies mijn baan. Klik voor de toelichting.

Ik bouw geen pensioen meer op bij PFZW. Klik voor de toelichting.

Ik ben gestopt met werken
Ik bouw al langer geen pensioen meer op. Klik voor de toelichting.

We gaan scheiden of uit elkaar 
Klik voor de toelichting.

Ik heb extrapensioen/rendementspensioen
Klik voor de toelichting.

Het pensioenoverzicht is gebaseerd op uw situatie op 31 december van vorig jaar. Bent u na die datum getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? Of heeft u na die datum uw partner met wie u samenwoont aangemeld? Dan staat uw partner nog niet vermeld op uw pensioenoverzicht. Uiteraard staat uw partner wel vermeld op uw profielpagina MijnPFZW (inloggen doet u met uw DigiD).

LET OP! Onderstaande informatie is belangrijk:

Wanneer komt uw partner niet in aanmerking voor partnerpensioen?
Als u uw partner niet bij PFZW aanmeldt of heeft aangemeld komt uw partner niet in aanmerking voor partnerpensioen. Wilt u uw partner aanmelden maar heeft u geen notariële samenlevingsovereenkomst, of bent u gaan samenwonen ná uw AOW-leeftijd, of staat u niet op hetzelfde adres geregistreerd bij de gemeente? In die gevallen komt uw partner ook niet in aanmerking voor het partnerpensioen. Meld uw partner aan en check de voorwaarden.

Het UPO toont de bedragen per 31 december van vorig jaar, op de AOW-leeftijd die op dat moment van toepassing was. MijnPFZW is actueler en toont het pensioen dat u heeft opgebouwd op het moment dat u inlogt.
Heeft u Flexpensioen opgebouwd? Dan ziet u dit ook op het UPO terug. Het Flexpensioen zetten wij op 60 jaar om naar ouderdomspensioen. In MijnPFZW gaan wij alvast uit van de fictieve situatie dat wij het Flexpensioen inderdaad mogen omzetten.

Of u eerder kunt stoppen met werken, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de hoogte van uw pensioen. In MijnPFZW kunt u zelf de mogelijkheden voor uw pensioen verkennen.