In uw uniform pensioenoverzicht op MijnPFZW ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd tot en met 31 december 2021 en hoeveel het kan worden. U ziet in het overzicht:

  • uw salaris en werkgever
  • welk pensioen u kunt verwachten
  • wat uw eventuele partner of kinderen krijgen mocht u overlijden
  • wat u krijgt als u arbeidsongeschikt raakt

U kunt uw UPO altijd online bekijken, downloaden op uw computer of printen. Via de bovenstaande knop komt u bij uw persoonlijke documenten. Uw uniform pensioenoverzicht staat hierin. U logt in met uw DigiD.

Wilt u voortaan een e-mail ontvangen zodra uw UPO online klaarstaat? 
Vul dan uw e-mailadres in, in uw profiel op MijnPFZW.

Wilt u meer uitleg over uw UPO?

Bekijk dit voorbeeld van een uniform pensioenoverzicht. Daarin vindt u bij de belangrijkste onderdelen een uitleg achter de groene vraagtekens. Ook vindt u deze toelichting bij uw pensioenoverzicht.

Wanneer heb ik mijn UPO nodig?

U kunt uw UPO gebruiken als u bijvoorbeeld een gesprek heeft met een financieel adviseur. Daarnaast heeft u uw UPO nodig bij de aanvraag van een hypotheek.

Waarom staat mijn partner niet vermeld?

Het pensioenoverzicht is gebaseerd op uw situatie op 31 december 2021. Bent u na die datum getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? Of heeft u na die datum uw partner met wie u samenwoont aangemeld? Dan staat uw partner nog niet vermeld op uw pensioenoverzicht. Uiteraard staat uw partner wel vermeld op uw profielpagina MijnPFZW (inloggen doet u met uw DigiD).

LET OP! Onderstaande informatie is belangrijk:

Wanneer komt uw partner niet in aanmerking voor partnerpensioen?
Als u uw partner niet bij PFZW aanmeldt of heeft aangemeld komt uw partner niet in aanmerking voor partnerpensioen. Wilt u uw partner aanmelden maar heeft u geen notariële samenlevingsovereenkomst, of bent u gaan samenwonen ná uw AOW-leeftijd, of staat u niet op hetzelfde adres geregistreerd bij de gemeente? In die gevallen komt uw partner ook niet in aanmerking voor het partnerpensioen. Meld uw partner aan en check de voorwaarden.

Waarom wijken de bedragen op het UPO af van de bedragen in MijnPFZW?

Het UPO toont de bedragen per 31 december van het afgelopen jaar, op de AOW-leeftijd die op dat moment van toepassing was. MijnPFZW is actueler en toont het pensioen dat u heeft opgebouwd op het moment dat u inlogt.
Heeft u Flexpensioen opgebouwd? Dan ziet u dit ook op het UPO terug. Het Flexpensioen zetten wij op 60 jaar om naar ouderdomspensioen. In MijnPFZW gaan wij alvast uit van de fictieve situatie dat wij het Flexpensioen inderdaad mogen omzetten.

Kan ik eerder stoppen met werken?

Of u eerder kunt stoppen met werken, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de hoogte van uw pensioen. In MijnPFZW kunt u zelf de mogelijkheden voor uw pensioen verkennen.