Onze cookies helpen

Wij helpen u graag met uw pensioen. Met cookies kunnen wij dat nog beter doen door de website voor u persoonlijk in te richten. Daarmee vindt u sneller wat u zoekt. Wilt u dat?

Leg me meer uit

U heeft ergens anders pensioen opgebouwd

U kunt het pensioen dat u eerder heeft opgebouwd, meenemen naar PFZW. Dan heeft u later alles bij elkaar. Dit geldt voor al het pensioen dat u eerder heeft opgebouwd. Dat kunnen dus meerdere pensioenen bij meerdere pensioenuitvoerders zijn. 

Voor een overzicht van uw pensioenuitvoerders logt u met uw DigiD in op Mijn pensioenoverzicht. Bent u vóór 1 januari 2015 in dienst getreden bij uw huidige werkgever? Dan is uw vorige pensioenuitvoerder niet verplicht mee te werken aan de waardeoverdracht. Let op: als u een klein pensioen heeft, mag uw vorige pensioenfonds automatisch waardeoverdracht doen zonder uw toestemming.

Waardeoverdracht kan alleen bij een dekkingsgraad van meer dan 100%

Pensioenen met een hogere waarde dan € 503,24 bruto per jaar (in 2021) kunt u zelf samenvoegen op mijnwaardeoverdracht.nl. Wij mogen die pensioenen helaas nu niet overdragen, omdat onze dekkingsgraad lager is dan 100%. Dat percentage geeft aan hoe een pensioenfonds er financieel voor staat. Zodra waardeoverdracht weer kan, krijgt u een bericht als u op mijnwaardeoverdracht.nl uw e-mailadres invult. U logt in met uw DigiD.

Heeft u of uw partner geen DigiD? Log dan in op MijnPFZW met uw PFZW-account om waardeoverdracht aan te vragen. U krijgt alleen pas een offerte als waardeoverdracht weer is toegestaan.

Was deze informatie nuttig voor u?