Dat u erover nadenkt om misschien bij te springen is geweldig. U draagt op die manier namelijk bij aan het afremmen van het coronavirus. En dat terwijl u nu niet meer in de zorg werkt en u hier misschien uw eigen redenen voor heeft. Daarom zijn wij u erg dankbaar voor uw interesse om toch te helpen. Hieronder leggen we u graag uit hoe Extrahandenvoordezorg.nl werkt.

Wat is Extrahandenvoordezorg.nl?

Het initiatief is een samenwerking tussen verschillende zorgorganisaties, vakbonden en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het doel is om samen om extra (tijdelijk) personeel te vinden voor de zorgsector, tijdens de coronacrisis.

Iedereen die eerder in de zorgsector heeft gewerkt kan zich aanmelden om nu bij te springen. Speciale teams koppelen uw voorkeuren en kwaliteiten aan zorginstanties in de buurt. Zo kunt u helpen op de plek waar u het hardst nodig bent en uw kwaliteiten goed van pas komen.

Hoe werkt het?

Vul het aanmeldformulier voor zorgmedewerkers in op Extrahandenvoordezorg.nl. Daarna wordt u zo snel mogelijk gebeld door een wervingskantoor uit uw eigen regio, om uw voorkeuren te bespreken. Bijvoorbeeld hoeveel uur u beschikbaar bent, welke zorgervaring u heeft, of u een geldige BIG-registratie heeft en op welke manier u wilt helpen.

Het wervingskantoor zet uw gegevens op een rijtje en maakt vervolgens de match tussen u en een zorginstantie die hulp nodig heeft. Wanneer de match er is, wordt u opgeroepen.

Heeft u vragen?

We kunnen ons voorstellen dat de stap terug naar de zorgsector niet altijd even makkelijk is. En dat u nog vragen heeft over hoe u het beste kunt helpen. Op Extrahandenvoordezorg.nl vindt u een lijst met veelgestelde vragen. Ook kunt u hier met hen contact opnemen. PFZW zit zelf niet in de organisatie en kan uw vragen daarom helaas niet beantwoorden.