Onze beleggingen dragen bij aan de SDG's

We beleggen een deel van het geld onder ons beheer in ondernemingen die bijdragen aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Deze SDG's worden wereldwijd gebruikt voor de aanpak van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals betere gezondheidszorg en het bestrijden van armoede. 

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) bieden overheden maar ook organisaties zoals PFZW een kompas om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving in 2030. PGGM, de uitvoeringsorganisatie die zorg draagt voor ons vermogensbeheer, heeft samen met andere vermogensbeheerders het Sustainable Development Initiative Asset Owner Platform (SDI AOP) opgericht dat bedrijven classificeert op basis van het percentage omzet gehaald uit activiteiten die gekoppeld kunnen worden aan één of meerdere SDG’s. Met dit platform beleggen we niet alleen gerichter in de SDG’s, maar dragen we ook bij aan het verder standaardiseren van duurzaamheidsrapportages.

Zeven Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Bij de keuze voor zeven SDG’s om op te focussen, is de wens van onze deelnemers nadrukkelijk meegewogen. Zij hadden een voorkeur voor de thema’s Klimaat en Mens & Gezondheid. De doelen waar PFZW zich op richt zijn: 

Om deze doelen te bereiken, beleggen we onder andere in: 

  • bedrijven die snel overstappen naar duurzame energie
  • bedrijven die zorgen voor voldoende en schoner water voor meer mensen
  • bedrijven die werken aan medische oplossingen tegen ziektes

2030: 30% draagt bij aan SDG's

We willen dat in 2030 minstens 30% van onze beleggingen bijdraagt aan de SDG’s. We beleggen daarom in bedrijven die meetbaar bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. In 2025 willen we dat ten minste 20% van al onze beleggingen bijdraagt aan SDG’s.