Elektrisch laden in Nederland door belegging PFZW

08-04-2024 | In januari lieten wij al weten te gaan beleggen in het Franse bedrijf Electra, dat snelle laadplekken voor elektrische auto’s ontwikkelt en beheert in Europa. Vandaag liet Electra weten ook in Nederland actief te worden. In 2030 wil Electra hier 100 snellaadstations hebben met 600 laadpunten. Het doel is om dan in Europa zelfs 15.000 laadpunten te hebben neergezet. Hiermee wordt de transitie naar duurzaam transport versneld.

Electra is één van de snelst groeiende aanbieders van snellaadstations

Met ruim 200 laadstations zijn ze actief in acht Europese landen. De snellaadstations zijn vooral te vinden op locaties waar snelladen kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een bezoek aan supermarkten, restaurants en hotels. Door een uitgebreid en aangesloten netwerk aan te bieden wordt de overstap naar elektrisch rijden eenvoudiger.

Nederland telt zo’n 452.000 elektrische auto’s, bijna 5% van het totaal. Daarvoor zijn ruim 140.000 publieke laadpalen beschikbaar en 5000 publieke snelladers.

Snellere energietransitie door meer laadpalen

Wij zijn blij dat Electra nu ook in Nederland actief wordt. Want meer laadpalen zorgt voor een snellere energietransitie in Nederland en daar wil PFZW ook graag een bijdrage aan leveren. Daar komt bij dat de belegging in Electra zorgt voor een goed en stabiel rendement op lange termijn. En dat draagt weer bij aan een goed pensioen voor iedereen die in de zorg- en welzijnssector pensioen opbouwt. Bovendien draagt deze belegging bij aan een meer leefbare wereld. Zo dragen de snellaadlocaties tot en met 2030 actief bij aan het voorkomen van 4,4 miljoen ton aan CO₂-uitstoot.