Bezoek bestuur PFZW aan Woonzorg Flevoland

21-09-2023 | Op woensdag 20 september heeft PFZW een bezoek gebracht aan Woonzorg Flevoland. John Landman (directeur), Leonne Janssen (bestuurslid) en Manfred Nigbur (senior accountmanager werkgevers) hebben kennis gemaakt met de organisatie, actuele onderwerpen en de nieuwste zorginnovaties.

Woonzorg Flevoland

Woonzorg Flevoland biedt zorgdiensten en welzijnsactiviteiten (thuiszorg, ouderenzorg, ondersteuning thuis, dagbesteding) aan in Almere en Lelystad. Centraal staat daarbij het zo lang mogelijk behouden van eigen regie, zelfstandigheid en kwaliteit van leven. Dat geldt niet alleen voor de oudere bewoners. John Bos (voorzitter Raad van Bestuur van Woonzorg Flevoland): “Omdat we merken dat de leeftijd van onze bewoners omlaag gaat brengt dat weer een andere dynamiek met zich mee, met ook andere behoeftes dan bij een gemiddelde oudere bewoner”.

Rondleiding nieuwe gedeelte

Na de introductie stond er een rondleiding in het nieuwe gedeelte (‘De Nieuwe Wijk’) van woonzorglocatie Hanzeborg op het programma. Dit is een uniek gebouw vlak bij het stadscentrum en centraal station van Lelystad. Jeantiënne van der Hoek (manager Zorg) legde uit hoe er met Leefcirkels wordt gewerkt: door deze innovatieve techniek hebben bewoners maximale vrijheid om rond te lopen. Die vrijheid draagt bij aan de kwaliteit van leven. Bewoners hebben een “digitaal” polsbandje om waardoor deuren open kunnen gaan of soms juist gesloten blijven. Dit vraagt om vertrouwen van medewerkers in zorgdomotica.

Technologische zorginnovaties

Eva Nguyen (wijkverpleegkundige) demonstreerde met welke technologische innovaties bij de thuiszorg van Woonzorg Flevoland gewerkt wordt. Slimme robots, medicatiecontrole op afstand en beeldschermzorg zijn voorbeelden van zorginnovaties die helpen bij het bieden van de juiste zorg. Eva Nguyen: “Dit geeft rust, structuur en ruimte aan de cliënten, maar ook aan de zorgmedewerkers en mantelzorgers”.

De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke lunch waar diverse (pensioengerelateerde) onderwerpen ter sprake kwamen. Wij bedanken Woonzorg Flevoland voor hun gastvrijheid om ons te ontvangen!

Twee verpleegkundigen van Woonzorg Flevoland