Diepe buiging voor de helden in zorg en welzijn

17-03-2020 | We zien dat u en uw medewerkers in zorg en welzijn hard worden geraakt door het coronavirus. Iedereen werkt met man en macht om het virus af te remmen.

Zo moeten uw medewerkers in de kinderopvang nu improviseren, om opvang te blijven bieden aan kinderen van mensen die een vitaal beroep hebben. Ook in de gezondheidszorg zijn uw medewerkers keihard nodig. In ziekenhuizen, bij de eerste hulp, maar ook bijvoorbeeld bij de thuis- en gehandicaptenzorg, waar de cliënten nog steeds van úw medewerkers afhankelijk zijn. Thuiswerken is voor hen dus geen optie.

Door het coronavirus dreigt er nu ook nog een (extra) tekort aan mensen en middelen. En toch blijven u en uw medewerkers zich, net als altijd, 100% inzetten. Iedereen werkt hard door, ondanks het risico op besmetting dat daarmee wordt gelopen. Daarom zijn u en uw medewerkers de helden in de strijd tegen het coronavirus en maken wij voor iedereen een diepe buiging.

Maatregelen bij PFZW
Bij PFZW houden we ons aan de maatregelen van de overheid. Zo werken we veel thuis en letten we goed op elkaar, zodat alles blijft werken zoals u gewend bent. De pensioenen worden gewoon uitbetaald en het innen van de premie loopt door. Wij begrijpen dat u mogelijk in betalingsproblemen kunt komen door het coronavirus. Weet dan, dat u een betalingsregeling kunt afspreken met PFZW. Wij willen uw problemen op dit moment niet verder vergroten.

Ook doen wij natuurlijk ons uiterste best om goed bereikbaar te blijven via mail, telefoon en de overige kanalen. Op die manier dragen wij ons steentje bij aan een goed pensioen, voor u en alle mensen uit zorg en welzijn die nu zo hard nodig zijn.

Goede initiatieven
Het coronavirus brengt veel problemen met zich mee, maar er ontstaan ook hele goede initiatieven. Veel Nederlanders willen op dit moment zorgprofessionals helpen bij taken waar ze nu onvoldoende aan toekomen, zoals boodschappen doen of de hond uitlaten.

De invloed op dekkingsgraad
Ook als pensioenfonds hebben we last van het virus. Dat heeft vooral te maken met de economische onrust, zoals u waarschijnlijk heeft gehoord. Zo verschijnen er berichten in het nieuws over dalende beurskoersen. Het effect op de economie zien we terug in onze dekkingsgraad. Hoe dit precies werkt, leggen we u graag uit.