De invloed van het coronavirus 

20-07-2020 | Zoals u misschien heeft gemerkt, heeft de uitbraak van het coronavirus invloed op de economie. Zo verschijnen er berichten in het nieuws over dalende beurskoersen. Maar wat heeft dit precies met uw pensioen te maken?

PFZW belegt uw pensioenpremie

Iedereen die pensioen opbouwt bij PFZW, betaalt hiervoor pensioenpremie. PFZW belegt een deel van deze premie. Dit is nodig, want alleen de premie van deelnemers is niet genoeg om alle pensioenen te kunnen betalen en sparen levert te weinig op. Door te beleggen zorgen we voor een goed en betaalbaar pensioen voor alle deelnemers. 

De invloed op beleggingen

Door het coronavirus komt het leven in Nederland (en in veel andere landen) tot stilstand. Investeerders houden in afwachting van de ontwikkelingen hun hand op de knip. De beurzen dalen hierdoor sterk en dit zien we terug in onze beleggingsresultaten. En dat heeft weer gevolgen voor de actuele dekkingsgraad van PFZW.

Wat dit betekent voor uw toekomstige pensioen, is nu nog niet te zeggen. PFZW belegt voor de lange termijn. Wat vaststaat is dat we uw pensioen gewoon kunnen uitbetalen. 

Samen sterk

In Nederland regelen we de pensioenen samen. Samen dragen we de lusten én de lasten. We delen de kosten, de risico’s en we beslissen samen. Juist daardoor kunnen we een crisis als deze veel beter aan dan wanneer het ieder voor zich zou zijn.