PFZW steunt voorstel tot CO2-vermindering TotalEnergies

13-04-2022 | PFZW belegt de premies die door u als deelnemer en werkgever worden afgedragen. In veel gevallen kopen we aandelen van bedrijven. Daardoor zijn we aandeelhouder en kunnen we invloed uitoefenen op en meepraten over bijvoorbeeld het duurzame gedrag van een bedrijf. Soms doen we dat alleen, maar vaak doen we dat met andere aandeelhouders. Zo kunnen we onze stem krachtiger laten horen.

Samen met andere grote beleggers hebben wij gisteren een resolutie ingediend bij het olie- en gasbedrijf TotalEnergies. We roepen TotalEnergies om duidelijke doelen te stellen om de hoeveelheid CO2 die het bedrijf veroorzaakt, te verminderen. Deze doelen moeten in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Als TotalEnergies, en ook de andere gas- en oliebedrijven waar PFZW in belegt, eind 2023 nog geen duidelijk plan met doelen heeft, verkopen wij de aandelen in 2024.

Op 25 mei 2022 wordt dit besproken tijdens de jaarvergadering van TotalEnergies.

Joanne Kellermann, PFZW-bestuursvoorzitter: “Grote ondernemingen als TotalEnergies hebben de omvang, het geld en de kennis om de overstap te maken van fossiele energie  naar duurzame energie en zo bij te dragen aan de energietransitie.  We spreken bedrijven als TotalEnergies daarom aan op de verantwoordelijkheid die zij dragen om de wereld te helpen verduurzamen.’’