Duizenden mensen denken met ons mee

28-06-2023 | Wie is onze beste adviseur? Dat bent u. U, en al die andere deelnemers en werkgevers. Daarom vragen we de mensen voor wie we elke dag aan het werk zijn doorlopend wat er beter kan. En met de suggesties die we krijgen gaan we vervolgens aan de slag.

Per jaar doen we zo’n zestig onderzoeksprojecten, klein en groot. Vaak gaat dat via online vragenlijsten, waarvan we er ongeveer 100.000 per jaar retour krijgen. Om nog wat meer de diepte in te duiken, voeren we daarnaast jaarlijks enkele honderden gesprekken met werkgevers, werknemers en gepensioneerden.

Samen ontwerpen
We vragen niet alleen hoe mensen onze bestaande dienstverlening ervaren en hoe we die kunnen verbeteren. Juist ook als we nieuwe diensten ontwerpen, vragen we hulp. Zo zijn we nu bezig met het bouwen van een nieuwe online omgeving. Daar kunt u straks, als de nieuwe pensioenregeling een feit is, zien wat u aan pensioenpremie inlegt en wat uw werkgever daaraan bijdraagt. U ziet er ook hoe groot uw pensioenvermogen is en hoe dat vermogen zich ontwikkelt. En natuurlijk wat u straks aan pensioen kunt verwachten, in een normaal scenario en bij economische mee- of tegenwind.

U kunt straks dus meer informatie over uw pensioen zien dan nu het geval is. Al die informatie begrijpelijk presenteren, is een hele opgave. Daarom schakelen we daarbij de hulp in van onze deelnemers. Inmiddels doen er al 2.500 mensen mee aan het testen van onze ontwerpen. Om die testen zo realistisch mogelijk te maken, laten we iedereen getallen, bedragen en jaartallen zien die passen bij het eigen inkomen en de eigen leeftijd. De testen leveren waardevolle ideeën en verbeterpunten op, die we meenemen in het ontwerp. Met veel dank voor de tijd en energie die ze daarin investeren, bouwen we zo samen met onze deelnemers aan de dienstverlening van morgen.  

Vakantie
Ondertussen staat de zomervakantie bijna voor de deur. Toch zullen veel mensen die werken in de zorg en welzijn ook in de zomer doorwerken. Want de zorg stopt nooit. Voor wie wel op vakantie gaat: geniet ervan, op reis of dicht bij huis!

Joanne Kellermann
Voorzitter bestuur PFZW

Ook in Kellermanns Kijk