Uw premie blijft gelijk in 2024

Samen met uw werkgever betaalt u premie voor de opbouw van uw pensioen. Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft besloten dat de pensioenpremie met ingang van 1 januari 2024 ongewijzigd blijft. Dit houdt in dat u in 2024, samen met uw werkgever, hetzelfde voor de pensioenopbouw blijft betalen.

Uw premie blijft gelijk in 2024

U betaalt premie voor de opbouw van uw pensioen. Dit gaat automatisch van uw brutosalaris. Uw werkgever betaalt ook een deel van uw premie. Per 1 januari 2024 blijft deze premie 25,8%. PFZW-bestuurslid Ilse van der Weiden: "Voor werkgevers geldt dat zij baat hebben bij een stabiele premie. We zijn blij dat we daarom de premie gelijk kunnen houden in 2024”.  

Bent u benieuwd naar de premiepercentages van de afgelopen jaren? Bekijk hier de tabel.

Duurzame pensioenpremie

PFZW blijft zoeken naar een goede balans tussen een stabiele premie en een duurzaam pensioen. Zo doen wij er alles aan om de premie zo laag mogelijk te houden, ook te midden van economische uitdagingen. Door het voeren van een stabiel financieel beleid, met voldoende buffers en reserves, kunnen we als pensioenfonds schommelingen opvangen en premies op een stabiel niveau houden. Echter blijven we afhankelijk van de economie, de regels van de overheid en efficiënt beleggingsbeheer.