John Landman geeft gastles aan MBO tijdens de Week van het geld

30-03-2023 | Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart 2023 is de Week van het geld. Tijdens deze week worden in heel Nederland evenementen georganiseerd om jongeren zo vroeg mogelijk met geld om te leren gaan.  

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met leren omgaan met geld, vindt ook PFZW. Daarom stond John Landman, directeur bestuursbureau PFZW deze week voor de klas bij eerstejaarsstudenten Business and Administration aan het ROC Midden Nederland in Utrecht. Johan Landman: “Erg leuk om met studenten te praten over de financiële toekomst en wat ze nu al kunnen doen om later ook nog prettig te leven.”

Goed omgaan met geld leren op scholen
Het is niet vanzelfsprekend dat alle jongeren van huis uit verantwoord leren omgaan met geld. Ook weet niet iedereen waar hij terecht kan voor financiële hulp of de weg daarnaartoe te vinden. Daarom is het belangrijk dat juist op school al aandacht wordt besteed aan het goed leren omgaan met geld.

De Week van het geld is een Initiatief van Wijzer in geldzaken
Ieder jaar in maart organiseert Wijzer in geldzaken de Week van het geld. Met de spreuk ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil dit platform kinderen en jongeren voorbereiden om goed om te kunnen gaan met geldzaken nu en in de toekomst.

Week van het geld