Goed Bezig

Goed Bezig is het printmagazine en online platform van PFZW voor medewerkers in de sector zorg en welzijn. Met Goed Bezig helpen we je nu om fit en gezond te werken, zodat je later optimaal van je pensioen kunt genieten. 

Het magazine

Het printmagazine Goed Bezig versturen we drie keer per jaar (maart, augustus, november) aan onze deelnemers. Je ontvangt het automatisch als je jonger bent dan 43 jaar én pensioen opbouwt bij PFZW. In het magazine lees je veel ervaringen van collega’s op de werkvloer en steek je ook nog eens het nodige op over je pensioen. 

Thema ‘Opladen’

De nieuwste editie van het magazine staat in het teken van ‘Opladen’. Zorgen voor een ander geeft voldoening en energie. Maar het vraagt ook een hoop van je, lichamelijk en geestelijk. Na een drukke werkdag of -week is het zaak om te herstellen en de batterij weer op te laden. Loslaten, tot rust komen of juist de zinnen verzetten.

Het magazine in het kort:

  • Oud-hockeyster en huisarts Joyce Sombroek loopt een dag mee met persoonlijk begeleider Nabila Lalami op een woonproject van HVO-Querido. ‘Jullie betrokkenheid en enthousiasme maken het verschil.’ Zie pagina 6-11.
  • Vijf tips om je energie te boosten. Kijk op pagina 12-13.
  • Drie vragen over extra sparen voor je pensioen lees je op pagina 15.
  • De inkomsten en uitgaven van leerling-verzorgende IG Callum Roeleven, die vindt dat hij een goed salaris verdient. Kijk hiervoor op pagina 22.

Naast deze onderwerpen vind je nog veel meer informatie in deze editie van Goed Bezig. Zoals korte berichten uit het vak, interessante weetjes over je pensioen en als afsluiter het bijzondere verhaal van kinderoncologieverpleegkundige Maud de Vriend die als vrijwilliger werkt bij een zomerkamp voor kinderen met kanker. En vergeet niet de puzzel in te vullen en op te sturen, want je maakt weer kans op een dinerbon van 100 euro.

Eerdere edities

Zorglocatie de Wijngaard van Accolade Zorg. Voor ouderen met dementie of lichamelijke klachten.

Van en voor medewerkers in zorg en welzijn