Wat moet ik regelen voor mijn HR-zaken?

Goed werkgeverschap betekent ook een goed HR-beleid. Uw medewerkers maken zelf de financiële keuzes voor een goede oude dag. Maar zij kunnen uw hulp daarvoor wel een beetje gebruiken. PFZW ontzorgt u en helpt u met de juiste informatie op het juiste moment, voor elk specifiek levensmoment. 

Afhankelijk van de grootte en de behoefte van uw organisatie, kan PFZW op verschillende manieren bijdragen aan uw HR-zaken. Wat kunt u doen rondom de overgang naar de nieuwe pensioenregeling?

Informeer uw medewerkers over de komende veranderingen, wat dat voor hen betekent en wanneer de veranderingen worden ingevoerd. Het is belangrijk om open en duidelijk te zijn om zorgen of onzekerheden bij uw medewerkers te verminderen. Denk daarbij aan alle leeftijdsgroepen. Niet alleen de jongeren (bewust maken van pensioen) en de ouderen (regelen van het pensioen), maar ook aan 40-60-jarigen die vaak over het hoofd wordt gezien en voor wie het heel belangrijk is om hun pensioen te checken.

Net zoals nu kunt u met uw medewerkers overleggen over de keuzemogelijkheden die de nieuwe pensioenregeling biedt. De keuzemogelijkheden veranderen niet. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eerder of later met pensioen gaan, eerst meer pensioen en daarna minder pensioen ontvangen of ouderdomspensioen inruilen voor een hoger partnerpensioen. Het is belangrijk dat uw medewerkers geholpen worden om keuzes te maken die zo goed mogelijk bij hun persoonlijke financiële situatie passen. Zo komen ze later niet voor verrassingen of teleurstellingen te staan. Wellicht is straks extra aandacht nodig voor medewerkers die met pensioen gaan rond de overgang naar de nieuwe regeling op 1 januari 2026. Wij informeren u daar dan tijdig over.

Voor de meeste medewerkers bent u als werkgever het eerste aanspreekpunt als het gaat om pensioen. Om de vragen over de nieuwe pensioenregeling te kunnen beantwoorden, is het prettig dat u of uw HR-afdeling beschikt over een basis kennisniveau van het pensioen. Daarnaast kunt u uw medewerkers wijzen op de veelgestelde vragen over de nieuwe pensioenregeling op onze website of verwijzen naar de Klantenservice van PFZW.

U kunt ervoor kiezen om uw HR-medewerkers op te leiden of om zelf een training te volgen op het gebied van de nieuwe pensioenregeling, zodat u uw medewerkers goed kunt (laten) informeren en adviseren. PFZW biedt workshops aan om uw pensioenkennis te vergroten. Leer meer over de mogelijkheden van pensioen en de pensioenregeling van onze voorlichters, of ga samen met uw accountmanager op zoek naar een oplossing voor uw organisatievraagstuk.

Wat doet PFZW?

PFZW biedt uw medewerkers financieel inzicht en overzicht, en helpt hen ook bij het maken van passende pensioenkeuzes. PFZW stelt kennis en ‘tools’ ter beschikking, zodat de pensioeninformatie die u aan uw medewerkers verstrekt voldoet aan de nieuwe regels en begrijpelijk is. U kunt dit zien als hulpmiddelen bij uw communicatie. Het geeft u handvatten en inspiratie. U kunt zelf beslissen welke middelen u wanneer wilt inzetten en zelf aanpassingen doen waar u dat nodig vindt. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of heeft u ondersteuning nodig bij uw HR-zaken? Neem dan contact op met uw accountmanager of de werkgeversdesk

Heeft deze informatie u geholpen?

'We ontzorgen u en helpen u met de juiste informatie op het juiste moment'