Wat betekent het voor de premie die ik moet betalen?

We proberen de premies stabiel te houden in het nieuwe stelsel. De premieafdrachten zijn stabieler en daardoor zijn voor u de kosten van de premieafdracht beter te voorspellen. Verder zijn er voor u als werkgever waarschijnlijk geen grote veranderingen. U en uw medewerkers blijven maandelijks premie betalen waarmee uw medewerkers pensioen opbouwen.

Wanneer krijgt mijn organisatie te maken met het nieuwe pensioenstelsel?

PFZW streeft naar een nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026. Nu de Eerste Kamer op 30 mei 2023 groen licht heeft gegeven op de Wet toekomst pensioenen, gaan we de nieuwe regels doorvoeren in de pensioenregeling. De nieuwe wettelijke regels gaan op 1 juli 2023 in. Uiterlijk 1 januari 2028 moet iedereen over zijn naar de nieuwe pensioenregeling. 

Hoe gaat PFZW mij helpen?

We helpen u op weg met materialen om binnen uw organisatie te verspreiden. U kunt daarbij denken aan toolkits met nieuwsberichten, voorbeeldberekeningen en veelgestelde vragen en antwoorden. Ook gaat PFZW uw medewerkers actief begeleiden en meenemen op weg naar de nieuwe pensioenregeling.

We weten nog niet tot in detail hoe de nieuwe pensioenregeling eruit gaat zien. De komende tijd wordt alles stap voor stap duidelijker. We blijven u op de hoogte houden, via de maandelijkse e-mail nieuwsbrief, de website, via uw accountmanager en de werkgeversdesk.