Diepe buiging voor de helden in zorg en welzijn

17-3-2020 | We zien dat u en uw collega’s in zorg en welzijn hard worden geraakt door het coronavirus. Iedereen werkt met man en macht om het virus af te remmen.

Zo moet u in de kinderopvang nu improviseren, om opvang te blijven bieden aan kinderen van mensen die een vitaal beroep hebben. Ook in de gezondheidszorg bent u keihard nodig. In ziekenhuizen, bij de eerste hulp, maar ook bijvoorbeeld bij de thuis- en gehandicaptenzorg, waar de cliënten nog steeds van u afhankelijk zijn. Thuiswerken is voor u dus geen optie.

Door het coronavirus dreigt er nu ook nog een (extra) tekort aan mensen en middelen. En toch blijft u zich, net als altijd, 100% inzetten. U werkt hard door, ondanks het risico op besmetting dat u daarmee loopt. Daarom bent u de held in de strijd tegen het coronavirus en maken wij voor u een diepe buiging.

Maatregelen bij PFZW

Bij PFZW houden we ons aan de maatregelen van de overheid. Zo werken we veel thuis en letten we goed op elkaar, zodat alles blijft werken zoals u gewend bent.

De pensioenen worden gewoon uitbetaald en de premie-incasso bij werkgevers loopt door. Ook doen wij natuurlijk ons uiterste best om goed bereikbaar te blijven via mail, telefoon en de overige kanalen. Op die manier dragen wij ons steentje bij aan een goed pensioen, voor u en alle mensen uit zorg en welzijn die nu zo hard nodig zijn. 

De invloed op de dekkingsgraad

Ook als pensioenfonds hebben we last van het virus. Dat heeft vooral te maken met de economische onrust, zoals u waarschijnlijk heeft gehoord. Zo verschijnen er berichten in het nieuws over dalende beurskoersen. Het effect op de economie zien we terug in onze dekkingsgraad. Hoe dit precies werkt, leggen we u graag uit.