PFZW verwelkomt internetconsultatie nieuwe pensioenregeling

16-12-2020 | Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verwelkomt de internetconsultatie over de uitwerking van de nieuwe regels voor pensioen. Het is een belangrijke stap in de richting van een nieuwe pensioenregeling voor onze deelnemers.

PFZW streeft een goed en betaalbaar pensioen na voor alle werkenden en gepensioneerden in de sector zorg en welzijn. Al langere tijd wijst PFZW erop dat dit met de huidige pensioenregeling lastig waar te maken is.

PFZW gaat het omvangrijke pakket van wetgeving grondig bestuderen, alvorens te reageren op deze consultatie. Extra aandacht zal daarbij uitgaan naar de ‘sterkmakers’ in ons pensioenstelsel: samen pensioen opbouwen en zo samen risico’s kunnen delen. Daarbij is het van belang dat de nieuwe regels begrijpelijk zijn voor onze deelnemers en dat de nieuwe regeling goed uitvoerbaar blijft. Met als doel een betaalbare en begrijpelijke pensioenregeling te bieden, die evenwichtig is voor alle generaties.

Uiteraard vraagt ook de overgang naar die nieuwe pensioenregeling extra aandacht. Het is goed dat ook daarop nu meer zicht komt. Zo kunnen pensioenfondsen hun deelnemers meer duidelijkheid geven over wat er de komende jaren op hen af komt.