Fitte ideeën

24-05-2022 | In zorg en  welzijn werken gedreven en betrokken mensen, die iedere dag (en vaak ook in de nacht) voor anderen klaarstaan. Dat geeft veel voldoening, maar het werk is ook zwaar. De werkdruk en het ziekteverzuim zijn hoog. Daarom lanceerden we onlangs De Fitte Top 100, samen met PGGM&CO en zorgverzekeraar IZZ. Met het platform willen we een klein steentje bijdragen aan de lichamelijke en geestelijke fitheid van medewerkers in zorg en welzijn. Want alleen als je goed voor jezelf zorgt, kun je goed voor anderen zorgen. 

Likes
De Fitte Top 100 is een website waar iedereen die werkt in de zorg en welzijn ideeën kan delen over mentaal en fysiek fit zijn en blijven. Na een kleine twee weken zijn er al bijna driehonderd ideeën en tips gedeeld! Bezoekers van de site kunnen stemmen op alle initiatieven, en bepalen zo samen welke plannen de top-100 halen. Degene met het idee dat de meeste likes verzamelt, wint een kickboks-les van drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky én een fitheidpakket voor zijn of haar team.

Smoothies en salades
De ideeën voor De Fitte Top 100 worden verzameld in zes categorieën. Naast mentale en fysieke gezondheid zijn dat tips voor op de werkvloer, fit ouder worden, werk & geluk en de werk-privé balans. In die laatste categorie is bijvoorbeeld de tip te vinden om je werktelefoon uit te zetten buiten werktijd. De absolute topper tot nu toe (maar er kan nog gestemd worden…) is een initiatief voor een gezondere kinderopvang, ook bij gastouders thuis. Meer bewegen en gezonder eten, met bijvoorbeeld zelfgemaakte smoothies en salades, blijkt niet alleen de kinderen te helpen. Het inspireert ook de medewerkers en gastouders tot een gezondere leefstijl. Bekijk deze en andere inspirerende ideeën en stem op fittetop100.nl. En vergeet vooral ook niet om je eigen tips te delen!

Joanne Kellermann
Voorzitter bestuur PFZW

Ook in Kellermanns Kijk