Ons nieuwe pensioen, helder uitgelegd

14-09-2022 | Begin deze week debatteerde de Tweede Kamer voor het eerst over de Wet toekomst pensioenen. De komende weken gebeurt dat nog een paar keer. In die wet staan de nieuwe spelregels voor pensioen.

Hoewel de wet nog niet is aangenomen door de Tweede Kamer (en de Eerste Kamer), hebben veel mensen er wel vragen en soms ook zorgen over. Daarom is er nu de website onsnieuwepensioen.nl. Gemaakt door de overheid, samen met werkgevers, vakbonden, pensioenfondsen en verzekeraars. Ook wetenschappers en communicatie-experts dachten mee.

De website is bedoeld voor alle Nederlanders die informatie willen over het nieuwe pensioenstelsel en de weg ernaartoe. Waarom krijgen we eigenlijk een nieuw pensioen? Wat gaat er veranderen? Wat blijft hetzelfde? En hoe werkt pensioen eigenlijk?

Op deze en andere vragen geeft de website antwoord. Met eenvoudige uitleg en korte filmpjes. Als er meer bekend is over de nieuwe wetgeving, wordt de website uitgebreid en komt er ook op andere manieren informatie beschikbaar. Tot die tijd: neem vooral vast een kijkje op onsnieuwepensioen.nl

Ook op onze eigen website is er natuurlijk van alles te vinden over het nieuwe pensioen, en over wat dat betekent voor u.

Joanne Kellermann
Voorzitter bestuur PFZW

Ook in Kellermanns Kijk

Joanne Kellermann met koffie