Projectmedewerker Strategie

Heeft u affiniteit met pensioen én met verandermanagement? Kunt u kansen benutten om de strategische ambities van PFZW te realiseren om daarmee het belang van de deelnemers en werkgevers in de Zorg & Welzijn sector verder centraal te stellen?

Werkervaring
0 - 2 jaar, 2  - 5 jaar

Opleidingsniveau
HBO

Vakgebied
Pensioen en administratie

Functieniveau
Junior, Medior

Uw rol

Heeft u affiniteit met pensioen én met verandermanagement? Kunt u kansen benutten om de strategische ambities van PFZW te realiseren om daarmee het belang van de deelnemers en werkgevers in de zorg & welzijn sector verder centraal te stellen? Gaat u als projectmedewerker verandering brengen bij PFZW zodat de pensioenvoorziening, nu en in de toekomst, aansluit bij de snel veranderende wereld en de verwachtingen in de samenleving? Dan hebben wij voor u uw nieuwe uitdaging! 

Uw functie

Als projectmedewerker Strategie bij PFZW levert u een bijdrage aan de realisatie  van de strategie door overzicht te creëren in de voortgang ervan en inzicht te geven in de uitdagingen en kansen bij de uitvoering van de strategie. U houdt daarbij rekening met het complexe speelveld en de grote veranderingen in de pensioenwereld waarbinnen we deze strategie realiseren.  

Als lid van het team Strategie denk en doet u pro-actief mee om verander- en verbeterprojecten te starten, in voortgang te houden en goed af te ronden. U werkt ook intensief samen met anderen, niet alleen binnen het fonds maar ook met collega’s bij onze uitvoeringsorganisatie PGGM. In het gezamenlijke Strategy Office van PFZW en PGGM werken we nauw samen met de collega’s van PGGM om tot de succesvolle realisatie van de PFZW-PGGM strategie 2030 te komen.  

Daarnaast zet u zich in voor de succesvolle realisatie van veranderingen binnen PFZW door verbeteringen projectmatig te ondersteunen of te coördineren. Het vraagt ook uw inzet om het verandervermogen binnen PFZW te versterken door de strategie tot leven te brengen en samen lessen te leren. 

Wat gaat u doen?

 • U voert (ondersteunende) werkzaamheden uit die passen bij het inrichten, uitvoeren, bewaken en verbeteren van projecten en projectmanagement.   
 • U bent (mede)verantwoordelijk voor de rapportageprocessen over project- en strategievoortgang.  
 • U verzamelt, controleert en bewerkt gegevens als ondersteuning van de projectmanagementcyclus en maakt daarbij de afhankelijkheden en eventuele knelpunten inzichtelijk.   
 • U signaleert pro-actief aandachtspunten met betrekking tot projectmanagement en je bent daarbij alert op (verbeter)lessen.  
 • U faciliteert en werkt mee met het organiseren van activiteiten, workshops en de events van het gezamenlijke Strategy Office en die van het team Strategie.    
 • U legt verbinding en onderhoudt het contact met de direct betrokkenen en stakeholders bij de realisatie van de strategie (PFZW, PGGM of extern).  
 • U bewaakt de acties van het team Strategie.  
 • U ondersteunt en helpt het bestuur, management en collega’s van PFZW verder in geval van vragen of verzoeken, zodanig dat u ontzorgt en we met elkaar een volgende stap kunnen zetten.   
 • U ziet het als een leuke uitdaging om in een sensitieve omgeving met veranderingen en weerstand om te gaan en zaken gedaan te krijgen. 

Uw afdeling

PFZW is het pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Samen met deelnemers, werkgevers en sociale partners werken wij aan een goed, betaalbaar en duurzaam pensioen voor 2,9 miljoen (oud-)deelnemers. Het fonds beheert een pensioenvermogen van ongeveer 230 miljard euro en is verantwoordelijk voor het fondsbeleid. Ook is het eindverantwoordelijk voor een deugdelijke uitvoering in alle aspecten van de pensioenregeling door pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. De samenwerking met PGGM is intensief en gebaseerd op een gezamenlijke en gedeelde strategische visie die richting geeft aan gezamenlijk handelen vanuit ieders rol. 

Het bestuur van PFZW laat zich bij de strategie- en beleidsvorming, het uitbesteden aan de uitvoeringsorganisatie en het terugkoppelen en bewaken van de afspraken en resultaten, ondersteunen door een bestuursbureau (ongeveer 30 medewerkers). Veranderende wet- en regelgeving, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen én de groeiende betrokkenheid van deelnemers bij de organisatie biedt PFZW veel uitdagingen. Het bestuursbureau ziet toe op de activiteiten van de uitvoeringsorganisatie en ondersteunt alle bestuurlijke processen. 

Bij ons team (3 medewerkers) krijgt u de kans om een waardevolle rol te spelen in de realisatie van de strategische ambities van het fonds. Dit doen we projectmatig en vaak multidisciplinair. Veel wat we doen is nieuw en dit vraagt sterke uitvoeringskracht om zaken en mensen in verandering te brengen. Daarbij past pionieren, een sterke “can do” mentaliteit gecombineerd met een vernieuwend denk- en doevermogen.     

We bieden een informele werksfeer, waarbij we van papier tot een concrete en impactvolle verandering komen. Teamspirit, humor en werken vanuit talent staat daarbij centraal.   

Uw achtergrond

U bent een energiek en gedreven individu met een bewezen staat van dienst in het behalen van resultaten en het nastreven van kwaliteit. Hierbij past een HBO- niveau. U wilt graag een (maatschappelijke) bijdrage leveren aan een goed pensioen voor onze deelnemers. U gedijt in een complexe en veranderende omgeving waar resultaten tellen en waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.  

Resultaatgerichtheid: U bent niet alleen gericht op het stellen van doelen, maar u heeft ook de vaardigheden en de vastberadenheid om deze doelen te bereiken. Tegenvallende resultaten ziet u als een kans om bij te sturen en te verbeteren. 

Plannen en Organiseren: Het bepalen van doelen en prioriteiten is voor u geen probleem. U bent in staat om duidelijke plannen te maken en de benodigde tijd, acties en middelen te identificeren die nodig zijn om deze doelen te bereiken. 

Kwaliteitsgerichtheid: U stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het werk, zowel van uzelf als van anderen. Het nastreven van voortdurende verbeteringen is voor u een tweede natuur, en u handelt consequent naar deze normen. 

Daarnaast bent u toegankelijk, betrokken en een teamspeler pur sang. U staat open voor verdere groei en ontwikkeling en u gelooft in de kracht van samenwerking en weet hoe u een positieve bijdrage kunt leveren aan het team.

Wat wij bieden

Een professionele, inspirerende en enthousiaste werkomgeving waar u tussen andere gedreven professionals volop kansen krijgt om uw vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan kennis delen, samenwerken en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Ons arbeidsvoorwaardenpakket kent een marktconforme beloning, mogelijkheden om werk en privé op een voor u passende manier te combineren en ruime opleidingsmogelijkheden. 

U mag rekenen op: 

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact. 
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.900,- en € 4.888,- o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring. 
 • een bruto maandsalaris in schaal 8 of 9 van de CAO. 
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden. 
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer). 
 • jaarlijks Fit for the Future budget van €300,- welke u kunt inzetten voor het verbeteren van de mentale, fysieke of financiële fitheid.
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen. 
 • een gegarandeerde dertiende maand
 • ruim 27 vakantiedagen (Medewerkers hebben de keuze om maximaal twee nationale christelijke feestdagen te ruilen met een voor hen belangrijke (feest)dag)
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden. 
 • een netto internetvergoeding van € 37,50 per maand (€ 450 per jaar).
 • u ontvangt een collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen (21% in 2024) en tandartsverzekering (15% in 2024).
 • een thuiswerkregeling met een vergoeding van max EUR 900,- inclusief btw om uw thuiswerkplek arbo-proof in te richten. 

Meer weten?

PFZW en hybride werken 
Bij PFZW hebben we een hybride werkomgeving gecreëerd die ons in staat stelt om flexibiliteit en samenwerking te combineren. Onze medewerkers hebben de mogelijkheid om zowel op kantoor als op afstand te werken, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeuren en de aard van hun werk. Door hybride werken aan te bieden, willen we onze medewerkers de vrijheid geven om hun eigen werkstijl te ontwikkelen, maar tegelijkertijd de voordelen van een gezamenlijke werkplek behouden. 

Aan intermediairs
We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PFZW werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we u.

Behandeling Sollicitatie
Na ontvangst van uw sollicitatie gaan wij via een aantal stappen kijken of u bij ons past en wij bij u. Bij de procedure voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers verzamelt en verwerkt PFZW persoonsgegevens, hierbij kan ook naar sociale media gekeken worden. PFZW vindt het belangrijk dat dit zorgvuldig, vertrouwelijk, transparant en met in achtneming van de algemene verordening gegevensbescherming en aanverwante wet-en regelgeving plaatsvindt. Lees in dit document wat er gebeurt met uw persoonsgegevens.

Vragen?

Neem dan contact op met de recruiter

Nathalie de Munnik