Nabestaandenpensioen aanvragen

U heeft van PFZW bericht gekregen dat u nabestaandenpensioen kan aanvragen, omdat uw (ex-)partner overleden is en pensioen bij ons heeft opgebouwd. Met het digitale aanvraagformulier in MijnPFZW kunt u uw nabestaandenpensioen aanvragen. Inloggen doet u veilig met uw DigiD of MijnPFZW-account.

Documenten opsturen 

Om uw nabestaandenpensioen te kunnen ontvangen kan het zijn dat wij nog enkele documenten van u nodig hebben. In uw aanvraag in MijnPFZW ziet u welke documenten u moet opsturen. Na het indienen van uw aanvraag kunt u uw documenten uploaden in MijnPFZW.

Anw-uitkering

Wanneer u een Anw-uitkering ontvangt, kan dit invloed hebben op de hoogte van uw nabestaandenpensioen. Daarom moet u een bewijs van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) opsturen met informatie over uw Anw-uitkering. Hierin staat:

  • Dat u (deels) een Anw-uitkering krijgt en hoe hoog uw uitkering is
  • Of dat u geen Anw-uitkering krijgt, omdat uw inkomen te hoog is

Deze verklaring kunt u digitaal aanvragen op svb.nl of bij één van de districtskantoren van de SVB.

Buitenlands woonadres

Wanneer u in het buitenland woont, krijgen wij niet automatisch door van de gemeente of u nog in leven bent. Daarom moet u dit aan ons doorgeven door het 'Bewijs van in leven zijn' op te sturen. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het nabestaandenpensioen? Op onze website leest u meer over het nabestaandenpensioen, ook wel (bijzonder) partnerpensioen genoemd. Bij vragen over het nabestaandenpensioen helpt onze klantenservice u graag verder.