Bent u na 1 mei 2022 met pensioen gegaan, dan ontvangt u vakantiegeld over het aantal maanden dat u pensioen heeft ontvangen.

U ontvangt uw vakantiegeld uiterlijk 23 mei 2023.  Het wordt op dezelfde dag overgemaakt als uw maandelijkse pensioen, in 2 aparte betalingen. 

Veelgestelde vragen over vakantiegeld

Wanneer u het vakantiegeld ontvangt, hoe dit wordt berekend en nog een paar andere algemene vragen vindt u hieronder.

Uw vakantiegeld wordt berekend over het pensioen dat u heeft ontvangen tussen 1 mei van vorig jaar tot en met 30 april van dit jaar. Het vakantiegeld is 8% van deze periode. Daardoor kunnen wij helaas niet direct aangeven hoeveel vakantiegeld u gaat ontvangen. Op uw bankafschrift kunt u terugzien hoeveel vakantiegeld u netto ontvangt. 

Om uw vakantiegeld te berekenen, hebben wij gekeken hoeveel pensioen u heeft ontvangen tussen 1 mei van vorig jaar tot en met 30 april van dit jaar. Uw pensioen is na 1 mei van vorig jaar ingegaan. Dat betekent dat een kortere periode meetelt voor het berekenen van uw vakantiegeld.

Het vakantiegeld wordt altijd in mei betaald. U ontvangt dit op dezelfde dag als uw maandelijkse pensioen. Dit doen wij om u niet in verwarring te brengen. U ziet uw vakantiegeld en maandelijkse pensioen als twee aparte bedragen op uw bankrekening.  

Op uw vakantiegeld worden inhoudingen gedaan. Deze inhoudingen zijn wettelijk verplicht door de Belastingdienst. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw situatie en de hoogte van uw pensioen.

Meer informatie over inhoudingen

Was deze informatie nuttig voor u?