Vrijwillige voortzetting: onbetaald verlof

Als u volledig met onbetaald verlof gaat, bouwt u geen pensioen meer op via uw werkgever. Gaat u gedeeltelijk met verlof? Dan bouwt u minder pensioen op. Wilt u niet dat uw pensioen lager wordt? Dan kunt u ervoor kiezen zélf pensioen op te bouwen. We noemen dit vrijwillige voortzetting. U bent dan ook beschermd tegen de risico's van arbeidsongeschiktheid en overlijden tijdens uw verlof.

Wat kost vrijwillige voortzetting per maand?

Soms betaalt de werkgever mee aan de vrijwillige voortzetting. U heeft daar dan afspraken over gemaakt, of het staat in uw cao. Betaalt uw werkgever niet mee? Dan moet u zelf meer betalen om uw pensioen op peil te houden. Wilt u een beeld krijgen van de kosten? Log dan via de knop in bij MijnPFZW. Dat doet u veilig met uw DigiD.

Vrijblijvende offerte

Onze rekenhulp geeft u alvast een idee van de kosten en wat het u oplevert. Wilt uw tijdens uw verlof pensioen blijven opbouwen? Klik dan op onderstaande knop om een offerte aan te vragen. U bepaalt zelf of u akkoord gaat met de offerte of toch niet, u zit nergens aan vast.

Bescherming bij verlof

 

Kiest u niet voor vrijwillige voortzetting? Ook dan kunt u tijdens uw verlof beschermd blijven tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en overlijden. Bescherming bij verlof kost u niets, u moet het wel aanvragen.

 

Bescherming bij verlof aanvragen