Vrijwillige voortzetting: u neemt ontslag

Neemt u ontslag? Dan kan het zijn dat u geen salaris en pensioen meer opbouwt. U kunt uw pensioenopbouw vrijwillig voortzetten, door zelf de premie te betalen. ​​

Goed om te weten

  • U kunt uw pensioen maximaal 3 jaar lang vrijwillig voortzetten.
  • Vrijwillige voortzetting start meteen na uw laatste officiële werkdag. 
  • Krijgt u een nieuwe baan waarbij u pensioen opbouwt? Dan heeft dit invloed op uw vrijwillige voortzetting. Het maakt dan niet uit of u pensioen gaat opbouwen bij PFZW of ergens anders.

Wat kost het per maand?

Als u in loondienst bent, draagt uw werkgever bij aan uw pensioenopbouw. Het gedeelte dat u betaalt ziet u op uw loonstrook. In loondienst betaalt de werkgever vaak een gedeelte van de pensioenpremie bij. Bij vrijwillige voortzetting is er geen werkgeversbijdrage. U moet dus een hoger bedrag betalen voor uw pensioenopbouw. Het bedrag per maand wordt dus hoger dan u gewend bent. 
 
Wat u elke maand aan premie betaalt, bepaalt u zelf met de rekenhulp op MijnPFZW. Daarmee ziet u ook wat het u aan pensioen per jaar oplevert. Heeft u daarna interesse in vrijwillige voortzetting? Dan vraagt u in MijnPFZW meteen online vrijwillige voortzetting aan. Log in met uw DigiD.