Hoe werkt waardeoverdracht?

U kunt het pensioen dat u ergens anders heeft opgebouwd, meenemen naar PFZW.  U kunt ook pensioen van ons overdragen naar een nieuwe uitvoerder. Dat kan alleen als de beleidsdekkingsgraad van beide fondsen hoger is dan 100%.

Overzicht van al uw pensioen

Weet u niet of u een pensioen heeft of via welke werkgever u pensioen heeft opgebouwd? Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u waar u pensioen heeft opgebouwd en hoeveel het is.

Hoe regel ik waardeoverdracht?

U kunt pensioen dat u ergens anders heeft opgebouwd naar ons overdragen. Voor kleine pensioenen (lager dan € 592,51 bruto per jaar in 2024) gaat dat vaak vanzelf. Voor hogere pensioenen kunt u zelf een aanvraag doen. Dat kan op twee manieren. 

1. Aanvraag via mijnwaardeoverdracht.nl

Mijnwaardeoverdracht.nl is een gezamenlijk initiatief (en een website) vanuit de pensioensector. Op mijnwaardeoverdracht.nl kunt u direct (real time) een offerte voor waardeoverdracht laten maken. 

U kunt eenvoudig en snel de regelingen vergelijken en direct een offerte maken. Als u akkoord bent met de offerte, is de waardeoverdracht geregeld. U logt op www.mijnwaardeoverdracht.nl veilig in met DigiD. Let op: als u een partner heeft, moet deze ook in het bezit zijn van DigiD. Heeft u of uw partner geen DigiD? Vraag dan de waardeoverdracht aan via MijnPFZW. 

Is uw nieuwe pensioenuitvoerder niet aangesloten bij www.mijnwaardeoverdracht.nl? U kunt de aanvraag gewoon indienen via www.mijnwaardeoverdracht.nl. Uw aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar ons en wij nemen uw aanvraag in behandeling. U krijgt vanzelf bericht.

2. Aanvraag via MijnPFZW

In de volgende situaties kunt u waardeoverdracht aanvragen door in te loggen met uw PFZW-account op MijnPFZW:

  • U of uw partner heeft geen DigiD
  • U heeft meerdere ex-partners
  • U wilt een pensioen uit een ander land overdragen
  • Uw vorige pensioenuitvoerder is (nog) niet aangesloten bij mijnwaardeoverdracht.nl 

Het kan een paar weken tot meerdere maanden duren voordat u de offerte krijgt. Allereerst vragen wij uw gegevens op bij uw oude pensioenuitvoerder. Vervolgens moeten wij uw gegevens ontvangen van uw andere pensioenuitvoerder. Pas dan kunnen wij een offerte maken.