Overzicht van al uw pensioen

Weet u niet of u een pensioen heeft of via welke werkgever u pensioen heeft opgebouwd? Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u waar u pensioen heeft opgebouwd en hoeveel het is.

Hoe regel ik waardeoverdacht?

U kunt pensioen dat u ergens anders heeft opgebouwd naar ons overdragen. Voor kleine pensioenen (lager dan € 594,89 bruto per jaar in 2023) gaat dat vaak vanzelf. Voor hogere pensioenen kunt u zelf een aanvraag doen. Dat kan op twee manieren. 

1. Aanvraag via mijnwaardeoverdracht.nl

Mijnwaardeoverdracht.nl is een gezamenlijk initiatief (en een website) vanuit de pensioensector. Op mijnwaardeoverdracht.nl kunt u direct (real time) een offerte voor waardeoverdracht laten maken. U kunt direct een waardeoverdracht regelen op mijnwaardeoverdracht.nl als u een pensioen hebt opgebouwd bij een van de volgende pensioenuitvoerders: Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel, IFF pensioenfonds, Stichting Pensioenfonds Staples,  Personeelspensioenfonds APG, Stichting Algemeen pensioenfonds KLM, Pensioenfonds voor de woningcorporaties, Philips Pensioenfonds, BPF BOUW, BPF Schilders, ABP.

U kunt eenvoudig en snel de regelingen vergelijken en direct een offerte maken. Als u akkoord bent met de offerte, is de waardeoverdracht geregeld. U logt op www.mijnwaardeoverdracht.nl veilig in met DigiD. Let op: als u een partner heeft, moet deze ook in het bezit zijn van DigiD. Heeft u of uw partner geen DigiD? Vraag dan de waardeoverdracht aan via MijnPFZW. 

2. Aanvraag via MijnPFZW

In de volgende situaties kunt u waardeoverdracht aanvragen door in te loggen met uw PFZW-account op MijnPFZW:

  • U of uw partner heeft geen DigiD
  • U heeft meerdere ex-partners
  • U wilt een pensioen uit een ander land overdragen
  • Uw vorige pensioenuitvoerder is (nog) niet aangesloten bij mijnwaardeoverdracht.nl 

Het kan een paar weken tot meerdere maanden duren voordat u de offerte krijgt. Allereerst vragen wij uw gegevens op bij uw oude pensioenuitvoerder. Vervolgens moeten wij uw gegevens ontvangen van uw andere pensioenuitvoerder. Pas dan kunnen wij een offerte maken.