Waardeoverdracht in 7 stappen

 1. Controleer of u in aanmerking komt voor waardeoverdracht.
 2. Denk goed na of waardeoverdracht voor u verstandig is.
 3. Vraag een offerte voor waardeoverdracht aan (log in met uw DigiD).
 4. U ontvangt per post een ontvangstbevestiging van uw aanvraag.
 5. U ontvangt de offerte per post, dit kan een aantal weken tot maanden duren.
 6. Maak uw keuze tot wel of niet overdragen op basis van de offerte. Let op: ​u kunt éénmalig een offerte aanvragen. Het heeft geen zin om opnieuw een offerte aan te vragen voor dezelfde waardeoverdracht. Deze aanvragen wijst PFZW af. Dus ook als u niet kiest voor waardeoverdracht naar PFZW, is dit een definitieve keuze.
 7. Uw keuze wordt door ons verwerkt.

Soms kan het lang duren

Waardeoverdracht kan een paar weken tot meerdere maanden duren.

 • PFZW moet uw gegevens ontvangen van uw andere pensioenuitvoerder. We zijn afhankelijk van die gegevens om de offerte te kunnen maken. Wanneer we deze informatie ontvangen, weten we niet. We hopen op een snelle reactie, maar het kan een paar weken duren en soms zelfs een paar maanden.
 • Als de beleidsdekkingsgraad ten tijde van de aanvraag onder de 100% ligt, kunnen we geen offertes voor waardeoverdracht uitgeven. Als de beleidsdekkingsgraad weer boven de 100% uitkomt verwerken we alle aanvragen. Hierdoor kan het voorkomen dat u jaren geleden een offerte heeft aangevraagd, maar hier nu pas een brief over krijgt. Krijgt u pas na lange tijd een offerte en wilt u van de overdracht afzien? Dan hoeft u niets te doen. Wilt u de overdracht laten plaatsvinden? Neem dan contact met ons op.​

Goed om te weten

 • PFZW brengt geen kosten in rekening voor waardeoverdracht.​
 • Kiest u niet voor waardeoverdracht, dan blijft het pensioen dat u heeft opgebouwd bij uw vorige pensioenuitvoerder staan. U krijgt uw pensioen dan later van verschillende pensioenuitvoerders. 
 • ​U kunt uw keuze voor wel of geen waardeoverdracht niet meer terugdraaien. Heeft u het Verzoek tot waardeoverdracht getekend aan ons opgestuurd? Dan is uw keuze voor waardeoverdracht definitief. Andersom geldt ook: als u niet kiest voor waardeoverdracht of als u te laat bent met reageren, is dit definitief. Het heeft dan geen zin om opnieuw een offerte aan te vragen.