U ontvangt een WIA-uitkering van UWV

Uw WIA-uitkering kan een WGA of IVA-uitkering zijn. Bij PFZW kunt u recht hebben op premievrije pensioenopbouw. Dit betekent dat u pensioen opbouwt, zonder dat u hiervoor premie betaalt. U heeft bij PFZW mogelijk ook recht op een aanvulling op uw uitkering. Die aanvulling noemen we arbeidsongeschiktheidspensioen. 

Wat betekent WIA voor mijn pensioen?

Bij arbeidsongeschiktheid is uw inkomen lager dan uw oorspronkelijke salaris. Hoeveel inkomen u krijgt en van wie, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. UWV geeft aan ons door dat u arbeidsongeschikt bent. U hoeft niets te doen. U ontvangt van ons een brief als wij deze informatie hebben verwerkt. Klopt de informatie niet volgens u? Of is uw situatie gewijzigd en u heeft van PFZW nog geen bericht ontvangen? Neem dan contact met ons op. 

Als u arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangt, ziet u dat terug In MijnPFZW. U ziet ook hoeveel pensioen u opbouwt.

Wat is premievrije pensioenopbouw of arbeidsongeschiktheidspensioen?

Als u weer gaat werken


Als u weer gedeeltelijk of volledig gaat werken, verandert uw UWV-uitkering. De wijzigingen krijgen wij automatisch door van UWV. U hoeft zelf niets te doen. Wij passen uw premievrije pensioenopbouw, en als het nodig is, uw arbeidsongeschiktheidspensioen aan. 
Als u weer gaat werken, is het mogelijk dat u te veel pensioen ontvangt. Om te voorkomen dat u later geld terug moet betalen, kunt u uw pensioen (tijdelijk) laten stopzetten. Als u dat wilt, kunt u bellen met onze klantenservice: 030 277 55 77.

Een nieuwe baan 

U begint met een nieuwe baan terwijl u deels arbeidsongeschikt bent. Wat de gevolgen zijn voor uw pensioen hangt af van uw situatie. Bekijk wat voor u van toepassing is. 

Was deze informatie nuttig voor u?