Onze cookies helpen

Wij helpen u graag met uw pensioen. Met cookies kunnen wij dat nog beter doen door de website voor u persoonlijk in te richten. Daarmee vindt u sneller wat u zoekt. Wilt u dat?

Leg me meer uit

U bent geboren op of na 1 januari 1965

Wanneer uw AOW ingaat, hangt af van uw geboortedatum. Uw pensioen bij PFZW kunt u eerder of later laten ingaan. Vanaf 5 jaar voor tot 5 jaar na uw AOW-leeftijd, kunt u met pensioen.

 

Zolang u werkt tot uw AOW-leeftijd, betalen u en uw werkgever premie. Gaat u minder werken, met onbetaald verlof of neemt u ontslag? Dan bouwt u minder pensioen op. Als u meer gaat werken of verdienen, bouwt u meer pensioen op en wordt uw pensioen hoger.

Meerdere pensioenen

Heeft u bij meerdere uitvoerders pensioen opgebouwd? Log dan met uw DigiD in op de website Mijnpensioenoverzicht.nl. Hier ziet u een totaaloverzicht van uw pensioenen en AOW.

Wat is uw AOW-leeftijd?

De overheid stelt vijf jaar van tevoren uw AOW-leeftijd vast. Dat heeft ook gevolgen voor uw pensioen bij PFZW, dat gewoonlijk op dezelfde dag ingaat. Met het plannen van uw pensioen is het belangrijk rekening te houden met uw geschatte AOW-leeftijd. Deze vindt u op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Bent u arbeidsongeschikt?

Als u volledig arbeidsongeschikt bent, is het helaas niet mogelijk een deel van uw ouderdomspensioen al voor uw AOW op te nemen. Bent u gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan zijn de mogelijkheden om uw pensioen eerder op te nemen beperkt. Log met uw DigiD in op Mijn pensioenplan om hiermee te rekenen.

Bekijk uw pensioenbedragen

Op MijnPFZW ziet u hoeveel pensioen u bij ons heeft opgebouwd. Log in met uw DigiD.

Was deze informatie nuttig voor u?