Onze cookies helpen

Wij helpen u graag met uw pensioen. Met cookies kunnen wij dat nog beter doen door de website voor u persoonlijk in te richten. Daarmee vindt u sneller wat u zoekt. Wilt u dat?

Leg me meer uit

Uw pensioenroute

Weet u al wanneer u met pensioen wilt?

Bij het plannen van uw pensioen heeft u keuzes. Wat u kunt kiezen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Mogelijke keuzes zijn:

  • Deeltijdpensioen: minder werken en uw salaris aanvullen met pensioen.
  • Eerder stoppen met werken.
  • Langer doorwerken na uw AOW.

Uw pensioenbedrag

Uw keuzes hebben gevolgen voor de hoogte van uw pensioen. Als u voor uw AOW-leeftijd pensioen opneemt, krijgt u een lager bedrag vanaf uw AOW. In Mijn pensioenplan kunt u vrijblijvend berekenen wat dit voor uw inkomen betekent.

De route naar uw pensioen

Pensioen plannen

Eerder stoppen met werken of minder werken? Daar kunt u uw pensioen van PFZW voor gebruiken. Maak een plan en krijg inzicht in uw mogelijkheden en inkomen straks.

Pensioen aanvragen

Vraag uw pensioen op zijn vroegst een halfjaar van te voren aan en het liefst 2 maanden voor u uw pensioen wilt laten ingaan. Dit doet u online na het maken van uw pensioenplan. Wij nemen u stap voor stap mee met uw aanvraag.

Pensioen van PFZW ontvangen

Bij uw pensioenaanvraag geeft u uw rekeningnummer aan ons door. De eerste maand ontvangt u waarschijnlijk een lager bedrag. Dit komt doordat uw pensioen ingaat op uw geboortedag. Een voorbeeld: stel u bent geboren op de 11e van de maand. Dan ontvangt u vanaf deze dag pensioen.

AOW van de overheid ontvangen

Uw AOW-leeftijd wordt door de overheid bepaald en kunt u niet aanpassen. In Mijn pensioenplan kunt met en zonder AOW rekenen. Zo krijgt u een goed beeld van uw inkomen straks.