PFZW verhoogt in 2024 pensioenen met 4,8%, premie blijft gelijk

08-11-2023 | Het bestuur van PFZW heeft besloten de pensioenen van alle deelnemers per 1 januari 2024 met 4,8% te verhogen. De pensioenpremie, die werkgevers samen met werknemers betalen, blijft gelijk op 25,8%.

Op 1 januari 2024 gaan de pensioenen bij PFZW omhoog met 4,8%. Bij werknemers stijgen de opgebouwde pensioenaanspraken. Zo groeit het pensioenbedrag mee met de stijgende kosten in levensonderhoud. De pensioenpremie die werkgevers en werknemers samen betalen blijft daarbij in 2024 gelijk op 25,8%.

PFZW-bestuurslid Ilse van der Weiden: "Onze deelnemers ervaren inmiddels langdurig hoge prijzen voor boodschappen en andere levensbehoeften. We weten dat veel mensen in de sector zorg en welzijn serieuze financiële problemen hebben. Hier hebben we nadrukkelijk rekening mee gehouden bij onze afweging rond de verhoging van pensioenen. Gepensioneerden zien de verhoging meteen terug in hun portemonnee. Maar ook bij iedereen die werkt telt deze verhoging mee in de opbouw van hun pensioen. Voor werkgevers geldt dat zij baat hebben bij een stabiele premie. We zijn blij dat we daarom de premie gelijk kunnen houden in 2024”.

Waarom dit besluit?
Het bestuur wil de deelnemers die al met pensioen zijn zoveel mogelijk compenseren voor de prijsverhogingen, en tegelijkertijd de belangen van werkende generaties behartigen in de opbouw van hun pensioen. Ook is er bij de besluitvorming rekening gehouden met voldoende reserves die PFZW aan wil houden, om gezond en verantwoord over te kunnen stappen naar het nieuwe pensioenstelsel in 2026. Daarnaast was er dit jaar iets bijzonders aan de hand met de door het CBS gepubliceerde prijsinflatie; die was onverwachts laag. In het blog van Ilse van der Weiden vertellen wij u hier meer over.