Door met voorbereidingen nieuwe pensioenregeling

20-07-2023 | Het kabinet is gevallen, premier Rutte verlaat de politiek en verschillende partijen zijn op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. We krijgen daardoor een campagne en op 22 november verkiezingen die heel anders zullen zijn dan de afgelopen keer. En waarschijnlijk buitengewoon spannend. 

Gelukkig is de Wet toekomst pensioenen, die de hervorming van ons pensioenstelsel regelt, eind mei aangenomen door de Eerste Kamer. Dat betekent dat wij ondanks de val van het kabinet door kunnen met onze voorbereidingen voor de nieuwe pensioenregeling. We liggen op schema om die op 1 januari 2026 in te laten gaan. Achter de schermen werken we daar ook deze zomer hard aan door. En we doen dat niet alleen achter de schermen, maar ook steeds zichtbaarder voor onze deelnemers, gepensioneerden en werkgevers. Zo organiseerden we op 30 juni webinars over het nieuwe pensioenstelsel.

De komende twee jaar zullen we stapsgewijs steeds meer duidelijkheid kunnen geven over wat de nieuwe regels voor iedereen persoonlijk betekenen. Wat in ieder geval vooropstaat: ook straks is er voor iedereen een pensioen zo lang als je leeft. Ook al word je 120 jaar. En wat ook vooropstaat: we blijven werken aan een zo goed mogelijk en betaalbaar pensioen. De nieuwe regels helpen daar bij. Want de kans dat pensioen kan meegroeien met de stijgende prijzen, wordt straks groter. En daar is het allemaal om begonnen.

Vandaag publiceerden we onze resultaten over het tweede kwartaal. In dat kwartaal bleef de financiële gezondheid van PFZW stabiel, door een positief beleggingsrendement en een licht stijgende rente. Dat is goed nieuws op weg naar het nieuwe pensioenstelsel. Want hoe beter we ervoor staan, hoe makkelijker we straks de overstap kunnen maken.

Joanne Kellermann
Voorzitter bestuur PFZW

Ook in Kellermanns Kijk