Risicobereidheidsonderzoek

Bekijk de veelgestelde vragen over het risicobereidheidsonderzoek. 

Veelgestelde vragen

Het onderzoek werkt niet goed op Internet Explorer, maar wel op iedere andere gangbare browser. Het onderzoek werkt het beste op een tablet, pc of laptop. Op de smartphone werkt het onderzoek ook, maar is voor één belangrijke vraag iets minder overzichtelijk. 

Ja, het onderzoek is anoniem, tenzij u anders aangeeft. De uitkomsten worden anoniem verwerkt en er is geen link tussen uw persoonlijke gegevens en de uitkomsten.

Ja, pensioen verandert en daarvoor moeten keuzes gemaakt worden. Dat doen we uiteraard het liefst ook op basis van uw input.

De uitkomsten zijn belangrijke informatie voor overleg over de pensioenregeling. De pensioenregeling is er voor de deelnemers. De uitkomsten geven een beeld van hoe de belanghebbenden van het pensioenfonds kijken naar belangrijke thema’s die spelen. Ook in het licht van de uitwerking van het pensioenakkoord.

Het onderzoek is niet gepersonaliseerd, u ziet daarom een inschatting van pensioenuitkomsten in 3 scenario’s, bij verschillende manieren van beleggen van het pensioen. In het onderzoek zijn aannames gedaan, omdat het niet persoonlijk is. Zo gaan we uit van 45 jaar volledige opbouw van pensioen tot 68 jaar. En van een bepaalde salarisgroep. De genoemde bedragen in de tabel zijn netto (dus na aftrek belasting) en inclusief een volledige AOW.

U kunt de voorwaarden lezen op de pagina met actievoorwaarden.

Het onderzoek is nog niet gesloten. Als u nog niets heeft ingevuld en opgeslagen zou de link in de e-mail moeten werken. Probeert u het nogmaals.

U kunt de link ook kopiëren of overtypen in de browser. Let bij het invoeren op hoofdletters en kleine letters. Bij het kopiëren van de link uit de mail kan er een spatie mee zijn gekopieerd.

U kunt het onderzoek maar één keer invullen. Als u dat al heeft gedaan kunt u het niet nogmaals invullen.

Als de link dan nog niet werkt, dan kunt u ook op een andere manier inloggen:

Ga naar risicobereidheidsonderzoek.nl. U ziet dan een inlogscherm. Daar vult u PFZW23 of PFZW23A in (dit zijn de letters/cijfers voorafgaand aan het 8 cijferige getal in de link). U krijgt dan de vraag: wat is uw persoonlijke code? Hier vult u de 8 cijfers in die aan het einde van de link staan die u in de mail heeft gekregen. Nu kunt u de vragen invullen.

Het onderzoek kan vastlopen door het gebruik van Internet Explorer. Explorer wordt inmiddels ook niet meer door Microsoft ondersteund, en steeds minder gebruikt (enkele procenten nog tegenwoordig). Microsoft adviseert gebruikers overigens ook over te stappen van Explorer naar Edge. Gebruik voor het onderzoek een andere browser zoals Chrome, Safari of Edge.

Dit heeft meestal te maken met speciale instellingen (cookies, firewall, add on’s, caps lock, explorer, etc) op individuele computers.

Als u problemen blijft houden, is het vaak het gemakkelijkst even een andere computer (en dus instellingen) te nemen. In bijna alle gevallen lukt het dan wel.

Ja, dat is veilig. Het onderzoeksbureau heeft geen persoonsgegevens van u ontvangen. De uitnodigingen zijn door PFZW zelf verstuurd. Uw antwoorden zijn dus niet naar u terug te leiden.  

Aan het eind van de vragenlijst kunt u aangeven of PFZW mag weten welke antwoorden u heeft gegeven. Geeft u aan dat PFZW dit mag weten, dan worden uw antwoorden met een willekeurige code opgeleverd aan PFZW. Alleen PFZW kan de antwoorden dan naar u herleiden.