U neemt zelf ontslag en heeft geen nieuwe baan

Het pensioen dat u met uw werk heeft opgebouwd, blijft staan bij PFZW. Er komt alleen geen nieuw pensioen meer bij omdat u stopt met werken. U kunt uw pensioen zelf verder opbouwen of vervroegd met pensioen gaan. Pensioen afkopen is alleen mogelijk als u met pensioen gaat.

 

1. Zelf pensioen verder opbouwen

U kunt uw pensioen voor maximaal 3 jaar op eigen kosten (gedeeltelijk) verder opbouwen. Wij noemen dit vrijwillige voortzetting. Uw oude werkgever wil misschien ook blijven meebetalen aan uw pensioen. Dat moet u dan samen regelen.

2. Vervroegd met pensioen gaan of uw pensioen afkopen

Bent u geboren voor 1965? Dan kunt u met vervroegd pensioen. Bent u geboren in of na 1965? Dan kunt u vanaf 5 jaar voor uw AOW-datum met vervroegd pensioen.

Pensioen eenmalig afkopen

U kunt pas pensioen afkopen op het moment dat u met pensioen gaat. Dat kan alleen als het bedrag dat u zou ontvangen op de AOW-leeftijd lager is dan € 503,24  (afkoopgrens 2021) bruto per jaar.

Voor een persoonlijker antwoord over met pensioen gaan, helpen wij u graag verder. Daarvoor stellen wij u opnieuw een aantal vragen. Klik op onderstaande link.

Was deze informatie nuttig voor u?