Wat betekent een nieuwe baan voor uw pensioen? 

Uw nieuwe werkgever heeft uw pensioen geregeld bij PFZW. Bekijk wat u zelf kunt doen.

 

Bekijk al uw pensioenpotjes

Op Mijnpensioenoverzicht.nl krijgt u een overzicht van al het pensioen dat u bij verschillende pensioenuitvoerders heeft opgebouwd. U logt veilig in met uw DigiD.

Waardeoverdracht aanvragen

  1. U kunt uw pensioen laten staan bij uw vorige pensioenuitvoerder of uw pensioen door waardeoverdracht overdragen aan PFZW. 
  2. Waardeoverdracht is alleen mogelijk als de dekkingsgraad van beide pensioenuitvoerders hoger is dan 100%. De dekkingsgraad van PFZW is nu lager dan 100%. U kunt waardeoverdracht aanvragen, alleen krijgt u pas een offerte zodra de dekkingsgraad hoger is dan 100%. Bekijk de dekkingsgraad van PFZW en bekijk de dekkingsgraad van uw nieuwe pensioenuitvoerder. 
  3. Als u een zogeheten klein pensioen heeft (tussen € 2,01 en € 497,27 bruto per jaar), kan het zijn dat uw vorige pensioenuitvoerder uw kleine pensioen automatisch overdraagt. Dan hoeft u niets te doen. 
  4. Pensioenen van € 2 bruto per jaar of lager vervallen sinds 1 januari 2019.

Hoeveel kan het worden?

Op uw beveiligde pagina’s in MijnPFZW kunt u de volgende zaken bekijken of regelen. U logt veilig in met uw DigiD:
  • U ziet hoeveel pensioen u opbouwt en hoeveel het kan worden. 
  • Uw e-mailadres doorgeven om op de hoogte te blijven van veranderingen in uw pensioen.
  • Controleren of uw gegevens kloppen.

Dit krijgt u bij ons

PFZW is het pensioenfonds voor en door de sector zorg en welzijn. We werken aan een goed, betaalbaar en duurzaam pensioen voor u en meer dan 2 miljoen collega's van u in zorg en welzijn.

  • In het Pensioen 1-2-3 leest u wat u krijgt in onze pensioenregeling. U ziet bijvoorbeeld welke keuzes u heeft. Maar ook welke veranderingen in uw leven gevolgen hebben voor uw pensioen en wat u dan moet doen. Bekijk Pensioen 1-2-3
  • U krijgt u een keer per jaar van ons uw pensioenoverzicht. Hierop staat hoeveel pensioen u bij ons heeft opgebouwd.
  • U ontvangt drie keer per jaar ons magazine Eigentijd.