Onze cookies helpen

Wij helpen u graag met uw pensioen. Met cookies kunnen wij dat nog beter doen door de website voor u persoonlijk in te richten. Daarmee vindt u sneller wat u zoekt. Wilt u dat?

Leg me meer uit

Wat betekent een nieuwe baan voor uw pensioen? 

Uw nieuwe werkgever heeft uw pensioen al bij ons geregeld. Wat u zelf kunt doen, is een partner aanmelden als u ongehuwd samenwoont. U kunt ook bekijken of u nog ergens anders pensioen heeft en hoeveel dat is. Misschien is waardeoverdracht dan interessant voor u.

 

Woont u ongehuwd samen?

Als u een partner heeft, is er voor hem of haar pensioen geregeld als u overlijdt. Dat heet partnerpensioen. Daarvoor meld u uw partner bij ons aan als u ongehuwd samenwoont. U hoeft niets te doen als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Wij weten dat al via uw gemeente.

Overzicht van al uw pensioen

Uw vorige pensioenuitvoerders mogen een klein pensioen zonder uw toestemming aan ons overdragen. Dat zijn pensioenen lager dan € 503,24 bruto per jaar (in 2021). Op Mijnpensioenoverzicht ziet u of u ergens anders pensioen heeft opgebouwd en hoeveel dat is. U logt veilig in met uw DigiD.

Ontvang e-mail als waardeoverdracht weer kan

Pensioenen met een hogere waarde dan € 503,24 bruto per jaar (in 2021) kunt u zelf samenvoegen op mijnwaardeoverdracht.nl. Wij mogen die pensioenen helaas nu niet overdragen, omdat onze dekkingsgraad lager is dan 100%. Dat percentage geeft aan hoe een pensioenfonds er financieel voor staat. Zodra waardeoverdracht weer kan, krijgt u een bericht als u op mijnwaardeoverdracht.nl uw e-mailadres invult. U logt in met uw DigiD.

Over Mijnwaardeoverdracht.nl

Zodra waardeoverdracht weer kan, regelt u dat snel en gemakkelijk op mijnwaardeoverdracht.nl. U kiest daar welke pensioenen u wilt samenvoegen en u kunt een vergelijking maken. De offerte is direct klaar.

Heeft u of uw partner geen DigiD? Log dan in op MijnPFZW met uw PFZW-account om waardeoverdracht aan te vragen. U krijgt alleen pas een offerte als waardeoverdracht weer is toegestaan.

Was deze informatie nuttig voor u?

Meld uw partner aan

Bij ons is er ook pensioen voor uw partner geregeld. U moet uw partner zelf aanmelden als u ongehuwd samenwoont. Dat hoeft niet als u getrouwd of geregistreerd partner bent.