Medewerkers informeren

Hebben uw medewerkers vragen over de nieuwe regels voor pensioen en wat deze betekenen voor hun eigen pensioen? U kunt uitleggen wat er verandert, wat hetzelfde blijft en welke gevolgen dit heeft voor hun persoonlijke pensioensituatie. Wij hebben handige hulpmiddelen om u hierin te ondersteunen. PFZW ontzorgt u als werkgever en helpt u met de juiste informatie op het juiste moment. Zo kunt u pensioen relevant maken voor uw medewerkers.

Toolkit

In onze toolkit 'Samen communiceren over de nieuwe regels voor pensioen' vindt u verschillende middelen om de nieuwe regels onder de aandacht van uw medewerkers te brengen. Het geeft u handvatten en inspiratie. U kunt zelf beslissen welke middelen u wanneer wilt inzetten en zelf aanpassingen doen waar u dat nodig vindt. 

Stappenplan

Ons stappenplan geeft u houvast bij uw communicatie. Zo weet u precies wanneer en hoe u de toolkit kunt inzetten. Het is verstandig om de informatie op te knippen in meerdere, regelmatige communicatiemomenten. Omdat het teveel is om in één keer te vertellen en omdat PFZW op dit moment ook nog niet alles weet. Zo helpen we u om uw medewerkers over een langere periode mee te nemen naar de nieuwe regels voor pensioen. 

Dit stappenplan kan stap-voor-stap worden gevolgd zoals aangegeven, maar het is ook mogelijk om alle stappen flexibel toe te passen op momenten die passen bij uw situatie en wensen.

De nieuwe regels voor pensioen zijn ingegaan. Informeer uw medewerkers.
1

Leer de pensioenbasics

Uw medewerkers hebben vast al iets meegekregen over de verandering. Maar velen hebben zich er nog niet in verdiept. Met kleine stapjes kunt u beginnen ze te informeren. 

De afspraken voor de nieuwe pensioenregeling zijn gemaakt. Activeer uw medewerkers.
1

Wat verandert er voor uw medewerkers?

Het akkoord op de afspraken over de nieuwe regeling is een belangrijke mijlpaal. Informeer uw medewerkers hierover. Met een eenvoudig overzicht van de afspraken bijvoorbeeld. 

2

Beantwoord vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat uw medewerkers vragen hebben over de (status van) de nieuwe regeling. Heel veel vragen hebben wij al beantwoord op onze website. Breng dit bij uw medewerkers onder de aandacht.

PFZW werkt de nieuwe pensioenregeling verder uit. Houd uw medewerkers op de hoogte.
1

Abonneer u op de nieuwsbrief

Op onze website en via nieuwsbrieven brengen wij u en uw medewerkers op de hoogte. Ontvangen uw medewerkers al de maandelijkse nieuwsbrief? Wijs hen erop via uw eigen website of nieuwsbrief.

2

Deel onze video's

We stellen belangrijke vragen over de nieuwe regels voor pensioen aan experts van PFZW. In heldere, korte video's leggen zij uw medewerkers uit hoe het zit. Deel onze video's met uw medewerkers.

Vóór 1 juli 2025 of eerder stelt PFZW het plan op waarin staat hoe de nieuwe pensioenregeling wordt ingevoerd. Beantwoord vragen van uw medewerkers.
1

Wat verandert er voor uw medewerkers?

In het zogenoemde implementatieplan staan de concrete stappen en veranderingen die plaatsvinden bij de overgang naar de nieuwe pensioenregeling.  Informeer uw medewerkers hierover. Met een eenvoudig overzicht van de veranderingen bijvoorbeeld. 

2

Beantwoord vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat uw medewerkers vragen hebben over de nieuwe regeling. Veel vragen hebben wij al beantwoord op onze site. Wij werken de vragen en antwoorden doorlopend bij. Breng de veelgestelde vragen bij uw medewerkers onder de aandacht.

PFZW organiseert voorlichtingsbijeenkomsten in het land. (Nadere informatie volgt) PFZW organiseert webinars over de nieuwe pensioenregeling. (Nadere informatie volgt) PFZW stuurt uw medewerkers een voorbeeldberekening van hun nieuwe pensioen. PFZW stuurt uw medewerkers een voorlopige berekening van hun nieuwe pensioen. PFZW verwacht de nieuwe pensioenregeling in te voeren. PFZW stuurt uw medewerkers de definitieve berekening van hun nieuwe pensioen.

Website

Voor meer informatie kunt u uw medewerkers nog doorverwijzen naar de pagina 'Wat verandert er voor u en uw pensioen?'.

Heeft deze informatie u geholpen?