Wat verandert er voor u?

Wij blijven voor uw pensioen zorgen. U kunt er gerust op zijn dat u straks elke maand uw pensioen gaat ontvangen. Met de nieuwe regels wordt uw pensioen makkelijker te begrijpen en het wordt duidelijker wat u opbouwt. En bent u nu al met pensioen? Dan kunt u er zeker van zijn dat u elke maand uw pensioen blijft ontvangen. Ook al wordt u 120 jaar. 

Afspraken voor nieuwe pensioenregeling

Vakbonden en werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn hebben met elkaar afspraken gemaakt over hoe de nieuwe pensioenregeling van PFZW eruit moet komen te zien. De leden van de vakbonden en werkgeversorganisaties zijn akkoord gegaan met deze afspraken. Ook de ouderenorganisaties hebben laten weten dat zij geen bezwaar hebben.

Afspraken staan in transitieplan

De afspraken staan in het transitieplan. Een belangrijk document dat volgens de wet verplicht is voor het overgaan op de nieuwe regels voor pensioen. In het plan staat:

  • welke afspraken de vakbonden en werkgeversorganisaties hebben gemaakt voor de nieuwe pensioenregeling van PFZW
  • hoe de pensioenen die al zijn opgebouwd worden omgezet naar de nieuwe pensioenregeling
  • hoe de vakbonden en werkgeversorganisaties ervoor zorgen dat de voordelen van de nieuwe pensioenregeling goed worden verdeeld over alle groepen mensen die een pensioen hebben bij PFZW.

Lees wat voor u belangrijk is

Het transitieplan is uitgebreid en ingewikkeld. Daarom hebben we voor u een eenvoudige samenvatting gemaakt van de zaken die voor u belangrijk zijn.

Werkt u in loondienst in de sector zorg en welzijn? Lees dan deze versie

Bent u gepensioneerd of krijgt u een nabestaandenpensioen? Lees dan deze versie.

Heeft u eerder in de sector zorg en welzijn gewerkt, maar nu niet meer? Lees dan deze versie

Bent u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt? Lees dan deze versie

Wilt u het hele transitieplan bekijken? Kijk dan hier

PFZW aan de slag

De vakbonden en werkgeversorganisaties hebben het plan op 15 januari aan PFZW gegeven. Wij zijn aan de slag gegaan om te bekijken of de voordelen van de nieuwe pensioenregeling goed worden verdeeld over alle groepen mensen die een pensioen hebben bij PFZW. Ook bekijken we of de afspraken over de nieuwe pensioenregeling uit te voeren zijn en financieel goed in elkaar zitten. Dit willen we medio 2024 afronden. Is de uitkomst positief? Dan kunnen wij de omzetting verder voorbereiden en de nieuwe pensioenregeling uitvoeren. 

Wat kan ik nu al doen?

U kunt nu zelf al wat dingen doen om voorbereid te zijn op de nieuwe regels voor pensioen. Bekijk bijvoorbeeld in MijnPFZW hoe uw pensioen ervoor staat en schrijf u dan meteen in voor onze nieuwsbrief. Op 1 januari 2026 gaat PFZW over op de nieuwe regels. Halverwege 2025 krijgt u een voorbeeldberekening om een indruk te krijgen wat de nieuwe pensioenregeling betekent voor een voorbeeldpersoon die past bij uw situatie. In de tussentijd houden wij u op de hoogte via onze nieuwsbrieven, website en webinars.

Heeft u vragen?

Heeft u nu al vragen over het transitieplan of de nieuwe pensioenregeling? Bekijk de antwoorden op onze meest gestelde vragen of neem contact op met de Klantenservice.

Heeft deze informatie u geholpen?