Onze cookies helpen

Wij helpen u graag met uw pensioen. Met cookies kunnen wij dat nog beter doen door de website voor u persoonlijk in te richten. Daarmee vindt u sneller wat u zoekt. Wilt u dat?

Leg me meer uit

U ontvangt een WAO-uitkering van UWV

​U ontvangt een WAO-uitkering van UWV. UWV geeft uw arbeidsongeschiktheid aan ons door. U ontvangt van ons een brief als wij deze informatie hebben verwerkt. Klopt de informatie niet volgens u? Of is uw situatie gewijzigd en u heeft van PFZW nog geen bericht ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 

Wat betekent WAO voor mijn pensioen?

U ontvangt van UWV een WAO-uitkering. Bij PFZW heeft u mogelijk recht op een aanvulling op deze uitkering. Die aanvulling noemen we arbeidsongeschiktheidspensioen en is er in 2 vormen: excedentpensioen en hiaatpensioen. Ook kunt u recht hebben op premievrije pensioenopbouw. Dit betekent dat u pensioen opbouwt, zonder dat u hiervoor premie betaalt.
In MijnPFZW ziet u hoeveel pensioen u precies opbouwt.

Wat kan PFZW voor u doen?

Wijzigingen in uw arbeidsongeschiktheid

Als u weer gedeeltelijk of volledig gaat werken, verandert uw UWV-uitkering. De wijzigingen krijgen wij sinds 1 juli 2019 automatisch door van UWV. U hoeft zelf niets te doen. Wij passen uw premievrije pensioenopbouw, en als het nodig is, uw arbeidsongeschiktheidspensioen aan. 

Als u weer gaat werken, is het mogelijk dat u te veel pensioen ontvangt. Om te voorkomen dat u later geld terug moet betalen, kunt u uw pensioen (tijdelijk) laten stopzetten. Als u dat wilt, kunt u bellen met onze klantenservice: 030 277 55 77.

Een nieuwe baan

U begint met een nieuwe baan terwijl u deels arbeidsongeschikt bent. Wat de gevolgen zijn voor uw pensioen hangt af van uw situatie. Bekijk wat voor u van toepassing is. 

Was deze informatie nuttig voor u?