Het laatste nieuws over de nieuwe regels voor pensioen vindt u hier

We hebben het laatste nieuws en recente ontwikkelingen over het nieuwe pensioenstelsel voor u verzameld. 

Nieuwsberichten 2021

Omdat de nieuwe wet ingewikkeld is en er veel vanaf hangt, geeft minister Koolmees aan dat er meer tijd nodig is voor de uitwerking. Door deze verschuiving hebben pensioenfondsen ook een jaar langer de tijd om volledig over te stappen op het nieuwe pensioenstelsel. Op uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenfondsen klaar zijn voor de nieuwe regels voor pensioen. Maar als fondsen daar al eerder klaar voor zijn, kunnen zij ook eerder al overstappen. PFZW streeft ernaar om 1 januari 2026 klaar te zijn voor het nieuwe pensioen. 

Tot en met 12 februari kon iedereen op de wetsvoorstellen voor het pensioenstelsel reageren, tijdens de zogenoemde internetconsultatie. PFZW maakt graag gebruik van die mogelijkheid, om de belangen van onze deelnemers en werkgevers zo goed mogelijk te dienen. Samen met andere pensioenfondsen reageerden we via de Pensioenfederatie gezamenlijk. Daarnaast hebben we in onze eigen reactie nog een aantal accenten gezet.

Meer lezen over de reactie van PFZW

PFZW publiceerden in januari onze jaarresultaten over 2020. Dankzij, ondanks corona, toch nog mooie beleggingsrendementen en groeide de totale pensioenpot van PFZW met 15,5 miljard euro tot bijna 254 miljard. Nooit was de pot groter. En toch dreigde tot de laatste dag van het jaar een verlaging van de pensioenen. Die ‘pensioenspagaat’ maakt duidelijk dat nieuwe spelregels voor pensioen hoognodig zijn.

Blog van Joanne Kellermann lezen