Geschiedenis

Zorgen voor elkaar zit in ons dna. Ruim 50 jaar geleden waren het uw collega’s van zorg en welzijn die aan de wieg stonden van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. 

Zorgen zit in ons dna

Omdat pensioen niet de reden mocht zijn waarom iemand voor een bepaalde werkgever in de zorg koos, werd er één pensioenregeling voor het personeel van alle particuliere verplegingsinrichtingen opgericht. Zo ontstond op 19 juni 1969 PGGM (Pensioenfonds voor de Gezondheid, Geestelijke en Maatschappelijke belangen).

In 2008 werd het fonds gesplitst in een pensioenfonds en uitvoeringsorganisatie onder de namen Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en PGGM.

Pensioen voor de zorgsector en meer

Met 26.050 aangesloten werkgevers, meer dan 3 miljoen deelnemers en € 237,8 miljard belegd vermogen is PFZW het een-na-grootste pensioenfonds van Nederland. Sinds uw collega’s het voor elkaar kregen om een pensioenregeling speciaal voor de sector zorg en welzijn op te zetten, zijn ziekenhuizen en verpleeghuizen verplicht het pensioen van hun werknemers onder te brengen bij PFZW. Sindsdien sloten steeds meer sectoren zich bij ons aan, waaronder jeugdzorg, kinderopvang, sportbonden, tandtechniek en toneel en dans.