Bundel: vraag en aanbod voor hulp aan zorg en welzijn

PFZW, uitvoeringsorganisatie PGGM en ledenorganisatie PGGM&CO bundelen de krachten om u met raad en daad te ondersteunen. Op ons interne platform Bundel matchen we hulpvragen van werkgevers uit de sector zorg en welzijn met het aanbod van onze collega’s. Alle medewerkers van PFZW, PGGM en PGGM&CO krijgen 16 maatschappelijke uren om zich voor u in te zetten. U kunt uw mogelijkheden bespreken met uw accountmanager.

Waarom dit initiatief?

De sector zorg en welzijn kampt met grote uitdagingen. Als PFZW, PGGM en PGGM&CO gaan we die niet zomaar oplossen. Wat we wél kunnen doen, is onze kennis, ervaring en tijd inzetten om te helpen. Zeker ten tijde van de coronacrisis is dit extra belangrijk. Daarom hebben we een online intern platform voor maatschappelijke betrokkenheid ontwikkeld: Bundel. Op het platform bundelen we hulpvragen van werkgevers uit de sector en matchen dit met het aanbod van PFZW-, PGGM- en PGGM&CO-medewerkers.

Hoe werkt het?

Onze medewerkers krijgen allemaal 16 maatschappelijke uren per jaar om zich, onder werktijd, in te zetten voor Bundel-activiteiten. U kunt ons laten weten waaraan u behoefte heeft. Dit vertalen we naar een activitieit die we op Bundel plaatsen. 

Onze medewerkers bepalen vervolgens zelf welke activiteiten hen aanspreken en waaraan zij een bijdrage willen leveren. Zo kunnen zij zich inzetten voor activiteiten waarbij het sociale karakter centraal staat, of ervoor kiezen om hun expertise en kennis te delen met de sector zorg en welzijn. Denk daarbij aan het faciliteren van een brainstorm over duurzaam inkopen of het geven van sollicitatietraining. Maar ook aan wandelen met bewoners van een verpleeghuis of bellen met eenzame ouderen.

Kunt u hulp gebruiken?

We starten Bundel met lokale activiteiten in de omgeving van Zeist. Op termijn breiden we dit verder uit. Kunnen we u ook helpen? Neem dan contact op met uw accountmanager en bespreek de mogelijkheden.