Wat is eHerkenning?

eHerkenning is één veilige digitale sleutel, waarmee u toegang krijgt tot de online dienstverlening van verschillende (overheids)organisaties. 

Wat zijn de voordelen van eHerkenning?

  • Snel en veilig inloggen op betrouwbare sites
  • Op één manier veilig inloggen bij ruim 500 organisaties
  • Eén login en één wachtwoord

Regel uw eHerkenning

Heeft u nog geen eHerkenning? Afhankelijk van het gebruik heeft u voor eHerkenning een bepaald betrouwbaarheidsniveau nodig. Voor MijnOrganisatie is dat betrouwbaarheidsniveau EH3. Dit niveau heeft u ook nodig voor de Belastingdienst en UWV. De dienst waarvoor u moet kiezen is MijnOrganisatie van PFZW.

Kosten
U vraagt eHerkenning niet bij PFZW aan, maar bij erkende leveranciers. Aan de aanvraag en het gebruik van eHerkenning zijn kosten verbonden. Die verschillen per leverancier. U bepaalt zelf bij welke leverancier u eHerkenning aanvraagt. U kunt voor eHerkenning een vergoeding aanvragen van € 24,20 (inclusief BTW) per jaar. De vergoeding vraagt u aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

eHerkenning is persoonsgebonden
Hebben meer medewerkers van uw organisatie toegang tot MijnOrganisatie? Dan heeft u voor iedere medewerker een eHerkenningsmiddel nodig. 

eHerkenning voor administratiekantoren

Heeft u uw pensioenadministratie uitbesteed aan een administratiekantoor? Dan kunt u uw administratiekantoor machtigen om namens u met eHerkenning in te loggen op MijnOrganisatie. U machtigt uw administratiekantoor op uw profielpagina op MijnOrganisatie. Uw administratiekantoor kan zelf eHerkenning aanvragen.