Terugblik: Leren van de jeugd

Op 9 april gingen bestuurders en managers uit de sector zorg en welzijn terug naar de schoolbanken en werden zij ondergedompeld in de belevingswereld van de jongeren. Zij leerden meer over Generatie Z, wat hen drijft en hoe zij de werknemers van de toekomst het beste kunnen bereiken.

Ondergedompeld in de belevingswereld van Generatie Z

De dag begon met verschillende open lessen georganiseerd door de leerlingen zelf. Zo konden bestuurders hun taalkennis bijschaven tijdens de Straattaalquiz, kregen zij een spoedcursus Social Media voor het juiste gebruik van emoji’s en emoticons en leerden zij alles over Gaming. Daarnaast kregen zij een kijkje in de belevingswereld van de jongeren met een interactieve quiz.

Jongeren en een toekomst in de zorg

Jongerenonderzoeker Rutger van den Berg nam hen vervolgens mee in de belevingswereld van de jongeren. Een generatie die geen leven kent zonder internet en smartphones, opgegroeid is tijdens de financiële crisis en zichzelf maximaal wil ontplooien. Hoe kan de sector deze nieuwe veeleisende werknemers aan zich binden?

Tips van jongerenonderzoeker Rutger van den Berg

  • Jongeren zijn impulsief en experimenteel. Pak hun aandacht met een prikkel in het nu en toon een verrassende invalshoek.
  • Neem het initiatief om scholieren in contact te brengen met de sector
  • Laat jongeren kennismaken met het werk in de zorg en welzijn, bied hen een beleving en ervaring. Kom langs in de 1e of 2e klas, want ze moeten vroeg een profielkeuze maken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Zorgtrailer.
  • Benadruk de mooie kanten van sector. Vertel en laat zien wat het wél is, niet wat het níet is.
Leren van presentatie Ajouad
Leren van presentatie Ajouad
Leren van presentatie Ajouad
Leren van presentatie Ajouad