Terugblik: Leren van Tony's Chocolonely

Op 8 november was Chief Chocolate Officer Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely te gast op onze thematafel in Utrecht. Daar vertelde hij over zijn strijd voor slaafvrije chocolade.  

'Ons doel is pas bereikt, als de hele chocolade-industrie slaafvrij is', zo sprak Henk Jan. Hij vertelde over de vreselijke daden die zich vandaag de dag nog steeds voordoen bij de productie van chocolade, en dat op een paar uur vliegen van ons vandaan. 

Om zijn doel te bereiken, creëert Henk Jan de perfecte omgeving om in te werken: 'Pas als je je medewerker op de eerste plaats zet, haal je de beste resultaten. Ik vind het belangrijk om een omgeving te creëren waarin fouten gemaakt mogen worden, anders kan je niet tot het gaatje gaan'.

De bestuurders hebben de middag als zeer leerzaam ervaren, zo blijkt uit de reacties: 'Ik vond het een zeer afwisselende middag met veel informatie en inspiratie' en: 'Ik neem Henk Jan zijn passie mee en dat het er niet om gaat wat je ermee verdient maar dat je iets bereikt door je hart te volgen'. De aanwezigen waardeerden de bijeenkomst gemiddeld met een 8,1.

Een onderdeel van het programma was het verzinnen van verschillende ingrediënten voor de 'Zorg en Welzijn reep'. Henk Jan heeft toegezegd om de bedenkers van het beste recept uit te nodigen om de reep te gaan maken.

Meer weten? Download het visuele verslag.