Esther Vergeer won 21 grandslamtitels en 7 gouden paralympische medailles. Ze stond 688 weken eerste op de wereldranglijst en zorgde persoonlijk voor het volwassen worden van rolstoeltennis. De Esther Vergeer Foundation helpt kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening door sport de kracht van zelfvertrouwen te ontdekken. Haar verhaal over het omgaan met tegenslagen, het stellen van doelen en haar aanpassingsvermogen zijn indrukwekkend. Motivatie, openhartigheid en positief denken zijn hierbij de sleutelwoorden. 

In een masterclass van arbeids- en organisatiepsycholoog Jos Akkermans leert u dat aanpassingsvermogen trainbaar is, zodat u en uw medewerkers beter kunnen omgaan met loopbaanveranderingen. U krijgt de gelegenheid om met collega’s uit de sector ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen.

U bent te gast op Papendal in Arnhem, hét hart van de Nederlandse topsport. Vanaf 13.15 uur bent u al welkom voor een unieke rondleiding vol sportieve hoogtepunten. Ontdek de geheimen van Papendal en laat u meeslepen door de kracht van sport. 

Programma

Datum:  Maandag 13 november 2023
Locatie:  Hotel Papendal, Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem

13.15 uur  Ontvangst deelnemers rondleiding
13.30 uur  Optionele en speciale rondleiding over Papendal
U brengt een bezoek aan verschillende hoogtepunten van Papendal, zoals de Olympische BMX-baan, de handboogschietbaan en de multifunctionele topsporthal. U maakt kennis met een rolstoelbasketballer van stichting Ben.
14.30 uur  Ontvangst en registratie overige deelnemers
14.45 uur     Welkom en pensioenupdate
Door John Landman, directeur PFZW.
15.00 uur  Gesprek en ontmoeting met Esther Vergeer
Een open gesprek met Esther Vergeer onder leiding van presentator Jesper Rijpma rondom het thema aanpassingsvermogen.
16.15 uur Pauze
16.30 uur Masterclass ‘Career shocks’ door Jos Akkermans
Deze masterclass start met een uiteenzetting van het wetenschappelijke kader rondom loopbaanschokken. Aansluitend gaat u onder leiding van Jos Akkermans met de andere deelnemers in gesprek. Wat is de impact van loopbaanschokken (zowel positief als negatief) en hoe kunt u hier persoonlijk, maar ook als organisatie, op anticiperen?
17.30 uur Conclusie en afsluiting met John Landman
Een gezamenlijke terugblik op de middag. Wat hebben we geleerd en met welke inzichten gaan we naar huis?
17.40 uur Napraten tijdens de borrel 
18.00 uur   Einde bijeenkomst

Over Leren van
'Leren van’ is een ontmoetingsplek voor beslissers en bestuurders in zorg en welzijn, gefaciliteerd door PFZW. Leren van ervaringen uit andere sectoren, inspiratie opdoen en netwerken met vakgenoten staat centraal. Bekijk hier eerder edities.

Meer informatie
Of heeft u een specifieke vraag? Stuur dan een bericht naar lerenvan@pfzw.nl