Uitnodiging: Leren van Merel van Vroonhoven op 21 juni in Dordrecht

Met meer dienend leiderschap kunnen bestuurders de kloof met medewerkers overbruggen. Dat is de sterke overtuiging van Merel van Vroonhoven. Ze verruilde de bestuurdersstoel voor een plek voor de klas en vertelt in haar bijzondere verhaal hoe zij nu aan den lijve ondervindt dat beleid in de praktijk soms helemaal verkeerd uitpakt. 

Voordat Merel van Vroonhoven het onderwijs in ging, bekleedde ze meer dan twintig jaar lang verschillende bestuursfuncties bij Nationale-Nederlanden, ING, Nederlandse Spoorwegen en de Autoriteit Financiële Markten. In 2012 werd ze gekozen tot Topvrouw van het Jaar 'omdat ze geldt als lichtend voorbeeld van de vrouwelijke leiderschapsstijl die uitgaat van verbinding'. Ze deelt met u  haar inzichten over dienend leiderschap en de kunst van besturen, geeft haar kijk op het onderwijs en de sector zorg en welzijn, en bespreekt de impact van kansen(on)gelijkheid. Zij vertelt als een 'ervaren beginner' en geeft u handige tips om de kloof met uw professionals te verkleinen.

In zijn masterclass leert auteur en managementtrainer Henk Jan Kamsteeg u hoe u dienend leiderschap kunt integreren in de dagelijkse praktijk. Vandaag leren en morgen aan de slag! Leer hoe u niet alleen uw organisatiedoelen kunt bereiken, maar ook een waardevolle bijdrage kunt leveren aan uw medewerkers, de organisatie, de samenleving, uw gezin en de wereld. Gemakkelijk? Absoluut niet. Mogelijk? Absoluut wel. U krijgt de gelegenheid om met collega’s uit de sector ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen.

U bent te gast in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht met de grootste onderwijscollectie ter wereld. Verbaas u over de lesmethoden in de 18e eeuw, neem een kijkje in de klas van uw jeugd en maak kennis met het onderwijs van vandaag en morgen. U bent om 10.45 uur al welkom voor een optionele speciale introductie met een rondleiding langs de topstukken of deelname aan een leiderschapsdictee.

Programma

Datum:  Vrijdag 21 juni 2024
Locatie:  Nationaal Onderwijsmuseum, Burg. de Raadtsingel 97, 3311 JG Dordrecht

10.45 uur  Ontvangst deelnemers activiteit
11.00 uur  Optionele rondleiding of dictee in Onderwijsmuseum
Na een exclusieve inleiding over het Nationaal Onderwijsmuseum neemt u deel aan een rondleiding langs de topstukken of een dictee. U kunt de collectie ook op eigen gelegenheid bezoeken.
12.00 uur  Ontvangst overige deelnemers en broodjeslunch
12.30 uur Welkom en opening
Door Jesper Rijpma (gespreksleider)
12.35 uur     Pensioenupdate
Door Joanne Kellermann (bestuursvoorzitter PFZW) en John Landman (directeur PFZW). U wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond PFZW en de invoering van de nieuwe regels voor pensioen.
12.50 uur  Interactief gesprek met Merel van Vroonhoven
Een open gesprek met Merel van Vroonhoven onder leiding van Jesper Rijpma rondom het thema dienend leiderschap.
13.50 uur Masterclass door Henk Jan Kamsteeg
Onder het motto ‘vandaag leren, morgen mee aan de slag’ leert auteur en managementtrainer Henk Jan Kamsteeg u in deze masterclass hoe u dienend leiderschap handen en voeten kan geven in de dagelijkse praktijk en hoe u hiermee uw organisatiedoelstellingen behaalt. 
14.30 uur Netwerkborrel met opdracht van Henk Jan Kamsteeg
15.00 uur Wrap up en afsluiting
Een gezamenlijke terugblik op de middag. Wat hebben we geleerd en met welke inzichten gaan we naar huis?
15.15 uur Napraten tijdens de borrel 
16.00 uur   Einde bijeenkomst

Over Leren van
'Leren van’ is een ontmoetingsplek voor beslissers en bestuurders in zorg en welzijn, gefaciliteerd door PFZW. Leren van ervaringen uit andere sectoren, inspiratie opdoen en netwerken met vakgenoten staat centraal. Bekijk hier eerder edities.

Meer informatie
Of heeft u een specifieke vraag? Stuur dan een bericht naar lerenvan@pfzw.nl