Voordelen van elke maand aanleveren

  • Uw eerstvolgende factuur is gebaseerd op de meest actuele pensioengegevens.
  • Op MijnPFZW zien uw medewerkers een actueel overzicht van hun pensioen.

Gevolgen van te laat aanleveren

Het aanleveren van pensioengegevens vóór de 10e van de maand is verplicht. Als u niet op tijd pensioenaangifte doet, heeft dit gevolgen:

  • Uw eerstvolgende factuur is niet gebaseerd op de meest actuele pensioengegevens.
  • Pas na aanlevering kan de pensioenadministratie aangepast worden op de actuele situatie. Hierdoor is het mogelijk dat u later een hogere of juist lagere factuur ontvangt.
  • Wij kunnen geen actueel pensioenoverzicht aan uw medewerkers tonen in MijnPFZW.

Als u niet op tijd uw pensioengegevens aanlevert, dan ontvangt u van PFZW een herinnering. We baseren de eerstvolgende factuur op de laatst bekende gegevens.

Pensioengevend of niet?

Wilt u weten wat naast het salaris pensioengevend is of niet? Bekijk hier het overzicht dat u op weg helpt met het aanleveren van de juiste pensioengegevens van uw medewerkers.

Pensioenaangifte bij bijzondere situaties

In een aantal situaties heeft het aanleveren van pensioengegevens extra aandacht nodig. Bekijk hier het overzicht dat u op weg helpt met de juiste aanlevering bij bijzondere situaties.

> Overzicht downloaden (pdf)

Hulp bij uw administratie

Wilt u pensioenaangifte doen, maar weet u niet precies hoe u een voltijd onregelmatigheidstoeslag berekent of wilt u weten wat de verloonde uren zijn? Wij helpen u graag. Lees hier verder. 

Terugkoppeling na aanleveren

Als u vanuit een organisatie of administratiekantoor de pensioenadministratie aanlevert via een salarispakket, dan krijgt u berichten terug (meldingen) vanuit het salarispakket. Deze meldingen vindt u op MijnOrganisatie.

Ziet u een rood kruis? Dan is de pensioenaangifte nog niet juist of volledig. Klik op een UPA periode om te bekijken welke gegevens ontbreken. 

> Status van mijn pensioenaagifte bekijken

Handleiding pensioenaangifte doen

Deze complete handleiding bevat instructies die stap voor stap beschrijven hoe u de pensioengegevens aanlevert volgens de uniforme pensioenaangifte.

Handleiding downloaden (pdf)