Maandelijkse pensioenaangifte

Met de uniforme pensioenaangifte (UPA) levert u uiterlijk de laatste dag van elke maand uw pensioengegevens aan over de vorige maand. U doet pensioenaangifte via uw salarispakket. De pensioenaangifte kan uit meerdere UPA-berichten bestaan.

Voordelen

De voordelen hiervan zijn:

  • De pensioenaangifte loopt gelijk met de loonaangifte
  • De factuur is overzichtelijker en eenvoudig te checken
  • De factuur is makkelijker te herleiden naar uw pensioenaangifte

Op tijd en volledig pensioenaangifte doen is belangrijk. Alleen dan kunnen wij op basis van de juiste gegevens de pensioenopbouw en -premie berekenen en de premie factureren.

Terugkoppeling na aanleveren

Klopt er iets niet in uw pensioenaangifte en moet u nog iets aanpassen? Dan krijgt u hiervan binnen enkele dagen per e-mail een terugkoppeling. Vanuit deze e-mail logt u in op MijnOrganisatie. In het overzicht bekijkt u de status van uw pensioenaangifte. U ziet hier welke pensioengegevens goed of fout zijn en/of nog ontbreken. 

Gevolgen van te laat of niet aanleveren

Het aanleveren van pensioengegevens vóór het einde van de maand is dus verplicht. Bent u een keer te laat of vergeten pensioenaangifte te doen? Dat kan natuurlijk gebeuren. 

  • We sturen u na de aangiftedeadline maximaal twee herinneringen om alsnog pensioenaangifte te doen. 
  • Levert u niks aan? Dan vullen wij de pensioenaangifte in op basis van de vorige pensioenaangiftes. Hiervoor brengen wij kosten in rekening.
  • Het invullen van de pensioenaangifte kan een volledige periode of een periode van één of meer inkomstenverhoudingen zijn. Bekijk op MijnOrganisatie bij 'Pensioenaangiftes' welke perioden door ons volledig of deels zijn ingevuld en wat u moet doen. 
  • Belangrijk! Zorg ervoor dat u de pensioengegevens van de medewerkers alsnog zelf aanlevert via uw salarispakket. Alleen dan is uw factuur gebaseerd op de meest actuele pensioengegevens en zien uw medewerkers een actueel pensioenoverzicht in MijnPFZW.