​Uw organisatie krijgt een andere rechtsvorm

Wanneer de rechtsvorm van uw organisatie verandert krijgt u een nieuw inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel en een nieuw loonheffingennummer. U krijgt ook een nieuw organisatienummer bij PFZW.

Waarom een nieuw organisatienummer bij PFZW?

Veranderen van rechtsvorm heeft fiscale en administratieve gevolgen. Daarom moet u de verandering van rechtsvorm melden bij de Belastingdienst en Kamer van Koophandel. Uw organisatie krijgt een nieuw loonheffingennummer en een nieuw inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel. Uw organisatienummer bij PFZW is daaraan gekoppeld. U krijgt dus ook een nieuw organisatienummer bij PFZW.

Let op: Wij gaan ervan uit dat de wijziging van rechtsvorm niet veroorzaakt wordt door een fusie of overname. Als dit wel het geval is, vul de vragen op de vorige pagina dan opnieuw in.

1. Geef de wijziging van de rechtsvorm aan ons door

Houd de volgende gegevens bij hand:

  • uw huidige organisatienummer bij PFZW
  • uw huidige loonheffingennummer
  • uw nieuwe loonheffingennummer (u kunt het formulier ook al invullen wanneer dit nummer nog niet bekend is)
  • uw huidige inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel
  • uw nieuwe inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel

2. Meld uw medewerkers af en aan

Nadat wij de wijziging hebben verwerkt, ontvangt u van ons een bevestiging. Hierin leest u precies hoe u de pensioenadministratie opstart en uw medewerkers aanmeldt via het salarispakket.

Let op!
Het is belangrijk dat u eerst de medewerkers afmeldt op het oude loonheffingennummer en weer zo snel mogelijk aanmeldt op het nieuwe loonheffingennummer. Uiterlijk binnen 30 dagen. Hiermee voorkomt u een brief aan uw medewerkers dat hun pensioenopbouw stopt bij PFZW.

3. Pas uw automatisch incasso aan

Als u gebruik maakte van een automatische incasso dan is deze door de rechtsvormwijziging komen te vervallen. Wij verzoeken u, na ontvangst van uw nieuwe organisatienummer, opnieuw een machtigingsformulier in te vullen en naar ons op te sturen.