E-learning Pensioen bij PFZW

Hoe vraag ik pensioen aan? Waar moet ik rekening mee houden als ik eerder of gedeeltelijk wil stoppen met werken? Hoe zit het met ziekte en arbeidsongeschiktheid? En wat is er geregeld voor mijn nabestaanden? Allerlei vragen die uw medewerkers kunnen hebben. De antwoorden vindt u in de nieuwe e-learning Pensioen bij PFZW. 

Met deze e-learning kunt u eenvoudig verschillende modules volgen op uw computer. U krijgt vragen online in beeld en ziet meteen of u de vraag goed heeft beantwoord met de bijbehorende uitleg. De e-learning is gratis.

Inhoud van de e-learning

De e-learning  Pensioen bij PFZW bestaat uit vier modules. U kunt zelf beslissen welk onderdeel u wilt volgen en in welke volgorde:

In deze module helpt u twee collega’s die op de AOW-leeftijd met pensioen willen, maar niet weten hoe dit is geregeld.

U leert wanneer het pensioen bij PFZW standaard ingaat, waar uw collega’s hun AOW-leeftijd kunnen checken en waar het opgebouwde pensioen is te vinden. Ook leert u hoe AOW wordt opgebouwd en hoe het zit met de belasting.

Aan het einde van de module test u in een zelfquiz of u alle informatie goed heeft begrepen en de pensioenvragen van uw collega's kan beantwoorden.

In de tweede module leert u meer over welke keuzes uw collega’s kunnen maken met betrekking tot hun pensioen en wat de (financiële) gevolgen zijn van eerder of gedeeltelijk stoppen met werken. 

Na het volgen van deze module weet u welke invloed ziekte heeft op het inkomen en pensioen. En wat het gevolg is van arbeidsongeschiktheid. 

In deze module leert u wat er is geregeld voor nabestaanden en wat uw collega’s zelf moeten regelen. 

Wilt u na het volgen van de e-learning meer weten over het pensioenpakket van PFZW? Kijk dan hoe u uw medewerker kan informeren bij een persoonlijke situatie die invloed kan hebben op zijn of haar pensioen.

Voor wie

HR-managers en -adviseurs, P&O-medewerkers en medewerkers salarisadministratie die te maken krijgen met vragen van collega’s over pensioen.

Prijs

Gratis

Duur

Elke module duurt ongeveer 20 minuten. Volg de e-learning op uw computer op een moment dat het u uitkomt. 

Vrouw achter laptop met koptelefoon